Σάββατο 31 Μαΐου 2008

μια ιστορια αιμομιξιας

H αναμονή στο αεροπλάνο δεν μου άρεσε. Δεν άντεχα να περιμένω άλλο. Δέκα χρόνια προσμονής είναι το δίχως άλλο πολλά. Η οικογένεια μου και οι παλιοί φίλοι μου μου είχαν λείψει. Όταν έφτασα δυσκολεύτηκα να τους αναγνωρίσω αλλά εκείνοι με κατάλαβαν. Ήταν και οι τρεις εκεί. Ή μανά μου ο πατέρας μου και η αδερφή, η αδερφή μου.

Είχα πολύ καιρό να τη δω. Ναι πριν δέκα χρόνια ήταν 15 ετών όταν έφυγα για τα ξένα. Χάρηκα βλέποντας την σε καλύτερη κατάσταση από ότι την άφησα. Τότε ήταν ξανθιά μόνο κατά όνομα καθότι ήταν πανέξυπνη τώρα μαυρομάλλα πιο όμορφη από ποτέ. Σαν κούκλα ζωγραφιστεί σαν την Αφροδίτη της Μήλου. Μια τέτοια γυναίκα ήθελα να παντρευτώ.

Όμως δυστυχώς ήταν η αδερφή μου όχι μια κοπέλα που συνάντησα στο δρόμο. Ήταν το αίμα μου. Μάλιστα, διατηρούσε και σχέση με κάποιον άγνωστο τότε σε μένα Μιχάλη. Τον είχε συναντήσει στο πανεπιστήμιο στη σχολή του φυσικού καθότι ήταν συμφοιτητής της. Πανε δυο χρόνια από τότε που τελείωσαν τη σχολή. Έψαχναν για μια μόνιμη δουλεία όμως τίποτε για αυτό και ασχολιόντουσαν με κάτι ιδιαίτερα μαθήματα. Ήθελα να μάθω περισσότερα για εκείνη. Ναι το ήθελα πολύ γιατί ένιωσα αυτό που λενε κεραυνοβόλο ερωτά. Κεραυνοβόλος ερωτάς με την αδερφή μου όμως σημαίνει πολλά ηθικά διλήμματα. Όμως πως θα μπορούσα χωρίς αυτή. Δεν ήθελα να αφήσω το πόθο μου ανεκπλήρωτο. Ευτυχώς για μένα μετά από τρεις μήνες θα ξανάφευγα για το Λονδίνο για μια καινούργια δουλεία και ίσως να κατάφερνα να την ξεπεράσω.

Οι γονείς μου είχαν την ευγενή καλοσύνη να με φιλοξενήσουν. Ούτως η άλλος χώρος υπήρχε. Το σπίτι την μεγάλο απόρροια της καλής δουλείας που είχε ο πατέρας μου πριν πάρει σύνταξη. Τους γονείς μου τους είχα σαν πρότυπο. Άτομα καλόκαρδα και αγαπημένα. Ζούνε 40 χρόνια μαζί αλλά βλέποντας τους θαρρείς πως παντρεύτηκαν μόλις χτες. Χάρηκα ιδιαίτερα που τους είδα όμως εξαιτίας των συναισθημάτων που ένιωθα για την αδερφή μου δεν μπορούσα να τους το δείξω. Ντρέπομαι που το λεω αλλά εκείνη τη περίοδο το κεφαλαίο γονείς μου ήταν αδιάφορο . Ήμουν 32 χρόνων είχα φαει τη ζωή μου με το κουτάλι όμως ποτέ δεν είχα νιώσει έτσι για μια γυναίκα . Ούτε αγγλίδα ούτε ιταλίδα ούτε καμία άλλη Δε με συγκίνησε τόσο όσο η αδερφή μου.

Δεύτερη μέρα στη μαμά πατρίδα και σκέφτηκα να κάνω μια βόλτα να θυμηθώ τα παλιά. Αν και κουρασμένος από το ταξίδι ήθελα να ξαναδώ την γειτονιά και τα παλιά φιλαράκια. Η περιοχή είχε αλλάξει πολύ. Νέα έργα περισσότερα αμάξια και άνθρωποι απόμακροι Επιστρέφοντας η απογοήτευση μου ήταν διάχυτη. Κανείς δεν με χαιρέτισε κανείς δεν με κατάλαβε. Σαν να μην έζησα ποτέ εδώ Σα να ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Φαίνεται πως για τους γείτονες ή παρουσία μου ήταν αδιάφορη. Ίσως μιλώ παράλογα αλλά τότε είχα πληγωθεί. Ευτυχώς η μητέρα μου μου είχε κάνει το αγαπημένο μου φαγητό παστίτσιο. Ένα κομμάτι του αρκούσε να καταλαγιάσει στη πικρία μου. Είχα καιρό να νιώσω τι σημαίνει σπιτικό φαγητό. Δέκα χρόνια μακριά από το σπίτι και ούτε μακαρόνια δεν μπορούσα να βράσω.

Το βράδυ θα γνώριζα και τον περιβόητο Μιχάλη τον αγαπητικό της βοσκοπούλας. Θα ερχόντουσαν να φαμε σαν οικογένεια Περιμένοντας τους, άνοιξα την παλιά μου ατζέντα και άρχισα να παίρνω τα τηλεφωνά των φίλων μου. Ήθελα να μάθω νέα τους ήθελα να νιώσω πάλι παιδί. Από αυτούς κάποιοι δεν με θυμήθηκαν άλλοι ξαφνιάστηκαν οι πιο πολλοί όμως από αυτούς με είχαν σαν μια μακρινή ανάμνηση. Τους κάλεσα στο πάρτι επιστροφής που θα έκανα το Σάββατο σε δυο μέρες δηλαδή.

Χτυπάει το κουδούνι φώναξε η μανά μου. Ήταν εκείνη με το αρραβωνιαστικό της. Ήταν σεμνά ντυμένη γεγονός που θα έκανε τη κατάσταση πιο εύκολη. Έτσι νόμιζα τουλάχιστον. Ο Μιχάλης φαινόταν καλό παιδί και ευγενικό οι δυο τους ήταν ταιριαστό ζευγάρι. Τα φιλάκια έδιναν και έπαιρναν δείγμα του πόσο αγαπημένοι ήταν. Στενοχωρήθηκα γιατί δεν την είδα πολύ προσεγκισιμη ήταν αφοσιωμένη σε εκείνον.

Το φαγητό ήταν υπέροχο όμως εγώ αντί να τρωω της έριχνα κλεφτείς ματιές. Θεέ μου σκέφτηκα σώσε με. Ήταν πλέον αργά ερωτεύτηκα λάθος άτομο. Είχα ερωτευθεί το ίδιο μου το αίμα ήθελα να γίνω αιμομίχτης. Μια φωνή μου έλεγε μέσα μου ότι έπρεπε να κάνω πίσω, όμως δεν την άκουγα δεν ήθελα να την ακούσω. Προτιμούσα να ακολουθήσω το συναίσθημα.

Ήταν βράδυ. Ύπνος δεν μου κόλλαγε. Ο νους μου ήταν σε εκείνη. Σκέφτηκα να κοιτάξω παλιές φωτογραφίες μήπως και αποκοιμηθώ. Μέσα από αυτές θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια τα ξαδέρφια μου που όπως έμαθα μετακόμισαν στη Κεφαλονιά και άλλους θείους γιαγιάδες παππούδες. Όμως ο λογισμός μου ήταν πάλι σε εκείνη. Προσπαθούσα να καταλάβω τι άλλαξε και άρχισα να τη βλέπω ερωτικά Πριν δέκα χρόνια δεν ένιωθα ότι συζούσα με μια γυναίκα αλλά με την αγαπημένη μου αδερφή Ίσως επειδή ήταν πολύ νέα και επειδή είχα αφιερωθεί στις σπουδές μου. Ήταν φανερό τα δέκα χρόνια στο εξωτερικό είχαν αλλάξει τελείως τα γούστα μου και τον τρόπο που έβλεπα τη ζωή μου.

Καθώς κοίταγα τις τελευταίες φωτογραφίες βρήκα μια που την έβρισκα αισθησιακή. Ήταν η αδερφή μου με το μαγιό της . Στην ομορφιά δεν την ξεπερνούσε καμία. Θαμπώθηκα με τα πάντα πάνω της. Και τι Δε θα έδινα εκείνη τη στιγμή να έβλεπα ότι έκρυβε το μπικίνι. Την φύλαξα για ενθύμιο.

Την άλλη μέρα ξύπνησα αργά λίγο μετά τις δυο. Ξυρίστηκα τσίμπησα κάτι από το ψυγείο και άρχισα τις ετοιμασίες για το πάρτι. Ήθελα να είναι τα πάντα στην εντέλεια μια μέρα πριν. Πήγα στο super market και αγόρασα ότι χρειαζόταν. Ποτά κρασιά φαγητό τα πάντα. Δεν ήθελα να μείνουν δυσαρεστημένοι. Το πάρτι θα γινόταν στο κήπο που ήταν μεγάλος.

Ημέρα χαράς το επόμενο εικοσιτετράωρο. Το πάρτι θα άρχιζε στις 5 το απόγευμα αλλά εγώ τους περίμενα από το πρωί. Φορούσα το μαύρο κουστούμι μου. Ήθελα να τους κάνω καλή εντύπωση. Όμως οι ώρες πέρναγαν και το προσδοκώμενο δεν ερχόταν. Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε φιάσκο. Είκοσι άτομα το λιγότερο έπρεπε να είχαν έρθει αλλά είδα μόνο έναν τον εαυτό μου δηλαδή ποιον εαυτό μου τη σκιά του εαυτού μου Στο σπίτι ήμουν μόνος μεταφορικά και κυριολεκτικά Είχα πει στους γονείς να φύγουν το απόγευμα για να μην ενοχλούμε με τη συνάντηση των παλαιών. Δεν περίμενα όμως να με πουλήσουν όλοι. Με έκαναν να νιώσω ένα τίποτε γιατί τα είκοσι δύο χρόνια που έμεινα στην Ελλάδα έκανα φίλους μόνο για τη παρέα όχι για να με βοηθήσουν στα δύσκολα όχι για να μου συμπαρασταθούν μόνο και μόνο για να περάσουν την ώρα τους.

Αν ήθελα να κάνω πάλι φίλους έπρεπε να ξανά αρχίσω από το μηδέν. Πλέον στη πόλη μου στη πόλη που ανδρώθηκα με ήξεραν τέσσερα άτομα οι γονείς μου ο Μιχάλης και η αδερφή μου. Η σκέψη αυτή και μόνο με έκανα να πιω τα ποτά που με τόση χαρά είχα αγοράσει. Λενε ότι οι άντρες δεν κλαινε εγώ όμως δεν εγκατέλειπα ποτέ αυτή τη συνήθεια. Όπως μικρός έτσι και τώρα άρχισα να κλαιω. Το βράδυ που ήρθαν οι γονείς μου τους είπα ψέματα. Η αλήθεια ήταν άλλη αλλά δεν μου άρεσε. Ήξερα ότι αφού δεν είχα φίλους έπρεπε να κάνω τους γονείς μου φίλους για όσο διάστημα εμένα εδώ. Όχι ότι δεν ήμουν αλλά τους ήθελα ακόμα πιο κοντά μου.

Η επόμενη μέρα με βρήκε πιο ήρεμο. Ξύπνησα κεφάτος χάρις σε ένα Όνειρο. Είχα κάνει ερωτά με την αδερφή μου στον ύπνο μου και ξαφνικά… την είδα μπροστά μου. Συζητούσε με το πατέρα μου. Τρελάθηκα μόλις την είδα έχασα τα λογικά μου. Μπορεί να μην φόραγε ότι φορούσε στο Όνειρο αλλά ακόμα και η κοντομάνικη μπλούζα και η μακριά φούστα της άναβε τα ένστικτα μου. Δεν ήρθε όμως να μου αναβιώσει το Όνειρο ήρθε απλώς να με δει γιατί είχαμε καιρό να μιλήσουμε εκ του συστάδην. Είχε βρει μια ήσυχη καφετερία ιδανική για συζητήσεις όπου και την επισκεφθήκαμε .

Όταν φτάσαμε εγώ παράγγειλα έναν ελληνικό καφέ που μου είχε λείψει. Εκείνη πήρε φραπέ. Ήθελε να μάθει για τη ζωή μου αυτά τα δέκα χρόνια ποια τα διαφέροντα μου ποιες οι ασχολίες μου. Άρχισα να της λεω και εγώ ιστορίες άλλες αληθινές άλλες φανταστικές διανθισμένες καταλλήλως ώστε να ερωτευθεί το λόγο μου.

- πως πέρασες δέκα χρόνια μακριά από τη πατρίδα;
• δύσκολα αλλά για να αντέξω και για να έχω επιλέξει ως τόπο κατοικίας μου την Αγγλία σημαίνει ότι μου αρέσει.
• Προσαρμόστηκες εύκολα;
• Δεν μπορώ να πω στην αρχή ήταν δύσκολα αλλά άντεξα.
• Είναι περίεργοι τύποι οι Άγγλοι.
• Περίεργους δεν μπορείς να τους πεις. Είναι ανάλογα με τους ανθρώπους. Έχω γνωρίσει άτομα φισέκια και άτομα που νομίζουν παραδείγματος χάριν ότι οι γυναίκες τους είναι έγκυες δυο χρόνια επειδή η τελευταία φορά που έκαναν ερωτά χάνετε στο βάθος των χρόνων.
• Πες μου και άλλες ιστορίες μου αρέσουν αυτά.
• Μια άλλη φορά ήταν κάποιος που είχε καταλάβει ότι ήμουν ξένος και άρχισε να με βρίζει για την πλάκα του. Μόλις το κατάλαβα και εγώ του πέταξα ένα βρισίδι. Ρόμπα τον είχα κάνει. Και άλλες ιστορίες όπως…

Την είχα μαγέψει τόσο σε σημείο που κατάφερα κερδίσω την πολυπόθητη εκτίμηση της. Έτσι πηγαίνεις πρώτα την κερδίζεις με το λόγο σου μετά με τις πράξεις και την αποτελειώνεις δείχνοντας της ότι αξίζει να προχωρήσει τη σχέση μαζί σου. Δοκιμασμένο κόλπο αλλά με την αδερφή μου σαν στόχο είχε πολλές δυσκολίες


Μετά πήρε το λόγο εκείνη. Μου είπε για τις σπουδές για τα πάντα μέχρι που έφτασε στο Μιχάλη. Στο σημείο που ενδιαφερόμουν πιο πολύ. Μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για εκείνον υπονοώντας με τον τρόπο της ότι αυτός είναι το είναι της.
- στην αρχή δεν τον έβλεπα ερωτικά, αλλά καιρό με τον καιρό τον λάτρεψα. Εγώ έχω βρει το alter ego μου. Ψάξε το και εσύ και σου εύχομαι να είναι τόσο καλό όσο ο αγαπημένος μου.
Ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω πίσω. Μπορούσα όμως; σίγουρα όχι. Το πάθος μου για αυτήν ήταν ανυπέρβλητο. Δεν θα έχανα ευκαιρία να παει χαμένη. Ειδικά όταν μου είπε πως ο αρραβωνιαστικός είχε φύγει στην Κομοτηνή στο πατρικό του για μια κηδεία έβαλα το μυαλό μου να σκεφτεί. Της πρότεινα να έρθω σπίτι τους να το δω. Δέχτηκε και γιατί να μην δεχόταν σάμπως ήξερε τα σχέδια μου.

Ωραίο το σπίτι τους και πολύ καθαρό. Αφού με ξενάγησε, εγώ έχοντας ένα ψιλό αδιάφορο στυλ της έριξα την πρόταση που μου είχε κολλήσει στο μυαλό από την ώρα που φύγαμε από το καφέ.
• θες σήμερα το βράδυ να κάτσω μαζί σου; να κοιμηθώ εδώ; όπως παλιά όταν ήσουν μικρή που κοιμόσουν στο κρεβάτι μου κάθε φορά που φοβόσουν.
- αν θες δεν έχω πρόβλημα γιατί κάθε φορά που μένω μόνη μου αγριεύομαι.
Πυτζάμες δεν είχα και μου έδωσε το άντρας της. Εκείνη φόρεσε ένα νυχτικό χωρίς ντεκολτέ και ένα σορτς επειδή ζεσταινόταν.
• παμε στο μπαλκόνι να πιούμε ένα ποτό;
• Βαλε μου λίγο κρασάκι και παμε. της είπα
Τα μπαλκόνι της ήταν μεγάλο και το κρασί που μου προσέφερε τέλειο.
• ποιος επέλεξε την περιοχή εσύ; η εκείνος;
• εκείνος
• για αυτό δεν μου αρέσει;
• είσαι υπερβολικός. Να δεις ο Μιχάλης είναι καλό παιδί. Ταιριάζετε πιστεύω ότι μπορείτε να κάνετε παρέα.

Ξαπλώσαμε στο ίδιο κρεβάτι και έπεσε για ύπνο. Εγώ όμως δεν άντεχα να κοιμηθώ έχοντας την δίπλα μου. Αυτό που ευχαρίστως θα έκανα μαζί της ,δεν ήταν να κοιμηθώ, ήταν ερωτά. Ήξερα όμως ότι οι συνέπειες αυτού θα ήταν ολέθριες για αυτό και προτίμησα μην την αγγίξω εκτός και αν αυτή ήθελε . Την είχα τόσο κοντά μου μα και σύναμμα τόσο μακριά.

Ξύπνησα πρώτος αλλά δεν ήθελα να σηκωθώ. Από ευγένεια περίμενα να σηκωθεί εκείνη πρώτη. Μόλις σηκώθηκε πήγε στη κουζίνα και μου έφτιαξε πρωινό. Με ξύπνησε να φαμε μαζί σαν το παλιό καιρό που τσιμπάγαμε κάτι πριν παμε στο σχολείο. Μαγείρευε το ίδιο τέλια σαν τη μανά μας.
• ο καφές με δυο κουταλάκια ζάχαρη
• το θυμάσαι βλέπω
Μόλις τελείωσε το πρωινό της μπήκε στο δωμάτιο. Έκλεισε την πόρτα. Μάλλον θα πήγαινε να αλλάξει σκέφτηκα αλλά ατάραχος εγώ συνέχισα να τρωω.

Κάποια στιγμή με φώναξε να μπω μέσα. Μάλλον θα είχε ντυθεί. Αποφευχθέο μεν αλλά ήταν το πιο λογικό. Ευτυχώς είχα κάνει λάθος ήταν με μια φούστα και το σουτιέν της με το οποίο παιδευόταν. Δεν μπορούσε να φτιάξει την κόπιτσα για αυτό και μου ζήτησε να τη βοηθήσω. Τα χέρια μου έτρεμαν αλλά δεν έπρεπε να φανεί. Προσπάθησα να τη δέσω όμως τίποτε. Δεν της πήγαινε. Της το είπα μάλιστα να το βγάλει γιατί ήταν στενό. Έψαξε στα πράγματα της και έβαλε ένα άλλο. Δεν περίμενα να μου είχε τέτοια οικειότητα ώστε να με αφήνει να βλέπω το στήθος της. Θα το μπορούσε να το έκανε επίτηδες για να μου την πέσει αλλά ο πεινασμένος όμως καρβέλια ονειρεύεται.

Το σοκ από αυτό το περιστατικό ήταν μεγάλο και επειδή ήταν Ιούλιος αποφάσισα να παω για ολιγοήμερες διακοπές μήπως και την ξεχάσω. Μόνος μου πάντα αφού οι φίλοι μου με είχαν πουλήσει. Πήρα το πλοίο και πήγα στην Κρήτη. Ωραίο μέρος η Ελούντα και με όμορφες τουρίστριες, ίσως μάλιστα αν έβρισκα μια να με έκανε να ξεχάσω. Το πρωί στη παράλια το μεσημέρι στην ταβέρνα το βράδυ στο ξενοδοχείο έψαχνα να βρω ωραίες και μοναχικές ψυχές. Όμως βλέποντας τες το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι έχανα το χρόνο μου. Εκτός και αν. Ήταν ψιλή, ξανθιά και ελληνίδα μυαλό δεν φαινόταν να είχε αλλά η εξωτερική της εμφάνιση υποσκέλιζε τις οποίες χαζομάρες έλεγε.. Το βράδυ εγώ και η τουρίστρια, θαρρώ πως την έλεγαν Δήμητρα, κοιμηθήκαμε μαζί. Την άλλη ημέρα πήγαμε για μπάνιο. Το μεσημέρι έχοντας αποκτήσει οικειότητα μαζί της είπα τα πάντα για το πρόβλημα μου μήπως μου έδινε μια κάποια λύση μήπως μπορούσε να με βοηθήσει.. Έπρεπε κάποιος να με ακούσει και αφού φίλους δεν είχα της το εκμυστηρευτικά.

Εκείνη τα έχασε νευρίασε και με έβρισε
• ρε δεν ντρέπεσαι με τη αδερφή σου.
• Αν δεν ντρεπόμουν δεν θα ήσουν η πρώτη που το μαθαίνει
• Το να έχεις ερωτευθεί κάποια είναι θεμιτό το να έχεις ερωτευθεί την αδερφή σου είναι διαστροφή. Και επειδή αηδιάζω και με τις σκέψεις σου και μόνο φεύγω. Γεια. Και φρόντισε να φύγεις μακριά από εκείνη γιατί θα στενοχωρήσεις πολλούς που δεν σου φταινε.
Έτσι την έχασα και εκείνη. Τουλάχιστον όμως μου έδωσε μια γραμμή να φύγω μακριά. Μάλιστα αυτό πρέπει να γίνει μόλις γυρίσω θα πάρω μια βαλίτσα και όπου με βγάλει.

Όμως γυρνώντας σπίτι τα πράγματα ήταν διαφορετικά είχαμε αποκτήσει συγκάτοικο την αδερφή μου. Μπαίνοντας στο σαλόνι το μόνο που έβλεπες ήταν ένα γράμμα

Λείπουμε θα έρθουμε αργά πρόσεχε την αδερφή σου είναι στενοχωρημένοι επειδή χώρισε μην τη στεναχωρείς

Οι γονείς σου
Λακωνικό μεν αλλά κατατοπιστικό της κατάστασης. Ίσως και όχι η καλύτερη στιγμή για να φύγω.

Κάνοντας μια γύρα στα δωμάτια την είδα να κοιμόταν. Ήταν κομμένη και έδειχνε κουρασμένη. Φαίνεται πως θα την πλήγωσε ο χωρισμός της. Όμως ήταν το ίδιο όμορφη για αυτό και την κοίταγα. Κοίταγα τα υπέροχα μάτια της. Κρίμα που ήταν αδερφή μου. Ξυπνώντας μου έσκασε ένα χαμόγελο ζητώντας παράλληλα συγνώμη επειδή κοιμόταν στο κρεβάτι μου. Τι να με πείραζε. Την ρώτησα αν πραγματικά θα χώριζε και εκείνη που απήντησε ότι το σκεφτόταν σοβαρά. Τότε παίρνοντας ένα αυστηρό ύφος της είπα να τον χωρίσει γιατί αν μέσα σε λίγο καιρό συμβίωσης τσακώθηκαν τόσο σκληρά τα επόμενα χρόνια η ζωή τους θα γινόταν κόλαση. Ήξερα ότι σε περίπτωση που τα άκουγαν αυτά οι γονείς μου θα διαφωνούσαν. Αγαπούσαν γαρ πολύ το γαμπρό τους επειδή φερόταν πολύ γλυκά. Εκείνη μου είπε ότι ήθελε να μείνει για λίγο καιρό μακριά του και μετά θα έπαιρνε τις οποίες αποφάσεις της. Το βράδυ κοιμήθηκε σε ένα ράντζο δίπλα στο κρεβάτι μου. Την νύχτα εκείνη έκανε ζεστή όμως κοιμήθηκε με ένα χειμωνιάτικο νυχτικό γιατί πάνω στη βιασύνη της μάζεψε τη βαλίτσα της πολύ πρόχειρα. Κοίταγα πάντα τα ρούχα της μου άρεσε πως διαγραφόταν το σώμα της μέσα από αυτά. Έβαλε το ξυπνητήρι και γύρισε πλευρό για να κοιμηθεί. Εμένα όμως δεν μου κόλλαγε ύπνος. Σκεφτόμουν παλαιοτέρα που έπαιζα μαζί της τότε που με εμπιστευόταν. Πως μπορούσα να αγαπήσω λάθος άτομο

Την άλλη μέρα το σπίτι ήταν πάλι άδειο. Οι γονείς μου έλειπαν μέχρι το βράδυ. Ύποπτο μεν φαινόταν αλλά δεν είχα όρεξη να ασχοληθώ με άλους πλήν της αδερφής μου . Άνοιξα την τηλεόραση και περίμενα να ξυπνήσει να της φτιάξω εγώ τον καφέ της. Εκείνη σηκώθηκε και πήγε στο μπάνιο. Ακούστηκε νερό Σα να κάνει μπάνιο. Έσβησα το μάτι της κουζίνας που ετοίμαζα τον καφέ της και στάθηκα πίσω από την πόρτα με ένα ερώτημα να ανοίξω η να μην την ανοίξω Τα είχα εντελώς χαμένα δεν ήξερα πραγματικά τι έπρεπε να κάνω. Την απάντηση δεν την έδωσα εγώ αλλά εκείνη που μου ζήτησε να τις φέρω μια πετσέτα από την βαλίτσα της. Βρίσκοντας τη βαλίτσα πάνω ήταν τα εσώρουχα της. Άρχισα να τα μυρίζω. Δεν είμαι φετιχιστής αλλά για εκείνη είχα σκοπό να κάνω χειρότερα. Και τα έκανα

Η πετσέτα που βρήκα ήταν πολύ μικρή. Δεν πρέπει να της έκανε μάλλον από την βιασύνη της θα μπερδεύτηκε και θα έκανε λάθος επιλογή όπως χθες με το νυχτικό. Έβαλα τα εσώρουχα στη θέση τους για να μην καταλάβει κάτι και κατευθύνθηκα στο μπάνιο. Της χτύπησα τη πόρτα.
• Άστη έξω και θα την πάρω εγώ.
• Άσε δεν πειράζει στη φέρνω μέσα
Δεν πρόλαβε να πει όχι γιατί μπήκα αμέσως. Εκείνη προς στιγμήν τα έχασε όμως δεν ήθελε να το δείξει για αυτό και αρκέστηκε στο δεν ήταν ανάγκη. Βγαίνοντας τσιμπήθηκα για να δω μήπως τα έβλεπα αυτά στο Όνειρο. Όχι ήταν αλήθεια ήταν εκείνη. Τα παραδεισένια ποδιά της με έκαναν να τα χάσω. Ήθελα να τη δω και να τη ξαναδώ γυμνή.

Βγαίνοντας από το μπάνιο είχε περάσει την πετσέτα της γύρω από τα ποδιά της αφήνοντας το στήθος της ελεύθερο να το παίρνει ο αέρας. Εγώ καθόμουν στο σαλόνι που είχε πρόσβαση στο μπάνιο και την κοίταγα. Με κοίταξε και αυτήν
• πήρα μικρή πετσέτα μου είπε.
• μην με ντρέπεσαι κάνε δουλεία σου σαν να μην υπάρχω.
• Δίκιο έχεις στο κάτω κάτω αδέρφια είμαστε δεν χρειάζονται ντροπές.
Δεν απήντησα και εκείνη κατευθύνθηκε στο δωμάτιο της άλλαξε και πήγε σε ένα σπίτι για κάτι ιδιαίτερα που είχε. Εγώ κάθισα σπίτι. Δεν είχα και που να παω. Φίλους δεν είχα συγγενείς δεν υπήρχαν και πολλοί που να ήθελα να επισκεφθώ.

Το πρωινό της δεν το ήπιε αλλά δεν με πείραζε. Τίποτε δεν μπορούσε να μου χαλάσει τη διάθεση τώρα που είμαι πιο κοντά στον πολυπόθητο στόχο. Τίποτε, εκτός από κάτι που δεν είχα υπολογίσει. Το μεσημέρι χτύπησε το τηλέφωνο και την για μένα Ήταν από Αγγλία Το μήνυμα που μου έφεραν δυσάρεστο. Η τρίμηνη άδεια μου έγινε τελικά δίμηνη για λόγους που δεν μου εξήγησαν. Έπρεπε σε δυο εβδομάδες να ήμουν πίσω. Δεν είχα τη διάθεση να γυρίσω στην ανίερη καθημερινότητα. Εγώ είχα μόνο έναν στόχο να κατακτήσω εκείνη. Μέσα σε δυο εβδομάδες δεν μπορούσα να κάνω κάτι σοβαρό. Έπρεπε να σκεφτώ προσεκτικά τα επόμενα βήματα μου.

Μέχρι το απόγευμα είχα ετοιμάσει τα δυο νέα σχέδια. Το πρώτο προέβλεπε τη κρυφή βιντεοσκόπηση της για να μπορώ να την κοιτάω τα βράδια που είμαι στην Αγγλία και να με παίρνει ο ύπνος. Να είχα την ανάμνηση της για να μπορώ να αντεπεξέλθω στην δουλεία. Το δεύτερο είχε το κωδικό όνομα ηθογραφία. Στόχος ήταν να σκιαγραφήσω της απόψεις της. Να μάθω τι είχε αγαπήσει στο Μιχάλη. Να βρω το κουμπί της.

Το βράδυ λίγο πριν πέσω για ύπνο τους ανακοίνωσα τα νέα. Ο Μπα και η μα πικράθηκαν γιατί δεν ήθελαν να ξανά χάσουν το παιδί τους. Η αδερφή μου ούτε και εκείνη χάρηκε. Φαινόταν στα μάτια της.
• πρέπει να σας πω κάτι. Σε δυο εβδομάδες επιστρέφω Αγγλία
• τρεις μήνες δεν θα καθόσουν; είπε η μανά μου
• με ειδοποίησαν να παω
είχε βαρύνει η ατμόσφαιρα για αυτό και πέσαμε νωρίς στα κρεβάτια μας.

Όταν ξάπλωσα εγώ εκείνη έφτιαχνε το ξυπνητήρι της. Αν και μου φαινόταν κουρασμένη εγώ άρχισα να …
• δεν σου λείπει ο Μιχάλης.
• Μου λείπει αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να γυρίσω.
• Τι σου λείπει πιο πολύ;
• Μου λείπει το χιούμορ του. Είναι γελαστός άνθρωπος και στο μεταδίδει. Και όχι μόνο ξέρεις τι είναι κάθε πρωι που ξυπνάω να μου λεει <καλημέρα αγάπη μου>. Το ξέρεις ότι είναι πολύ ευχάριστος;
• Αφού είναι τόσο καλός γιατί κόντευε να χωρίσετε.
• Είναι γκρινιάρης. Έχει πολλά νεύρα. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που γκρινιάζουν για τα πάντα. Με κουράζουν. Έτσι και εκείνος με κουράζει. Ενώ όλες τις άλλες φορές είναι τέλείος όταν γκρινιάζει τον μισώ.
• Μεταξύ μας τώρα και χωρίς παρεξήγηση αλλά στο ερωτικό κομμάτι πως τα πατε; εντάξει καλά ο χαρακτήρας του όμως μήπως τον ερωτεύτηκες γιατί τον θεωρείς ομορφο.
• Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τα αισθηματικά μου μπορώ να σου πω ότι στο ερωτικό κομμάτι τα παμε καλά.
• Τον ερωτεύτηκες κεραυνοβόλα.
• Δεν πιστεύω στο κεραυνοβόλο ερωτά. Τον Μιχάλη τον γνωρίζω έξη χρόνια αλλά διατηρούμε δεσμό τα τελευταία τρία. Άμα δεν τον ξέρεις τον άλλο δεν μπορείς να προχωρήσεις. Άδικο έχω;
Θα ήμουν ηλίθιος αν διαφωνούσα. Έπρεπε να παω με τα νερά της
• όχι καθόλου
Δεν είχα όμως παράπονο γιατί το ένα σχέδιο πέτυχε. Είχα ανακαλύψει τι είναι αυτό που την κέντριζε στο Μιχάλη. Το χιούμορ του, το ότι την είχε σαν βασίλισσα. Έτσι και εγώ. Για να την κατακτήσω έπρεπε να την κάνω να νιώθει χαρούμενη. Πως όμως; το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ένα παρτάκι. θα την έκανε να νιώσει πιο άνετα. Θα την πλησίαζα πιο πολύ θα είχα καταφέρει να την κάνω φίλη μου. Όμως έπρεπε να βρω ένα βοηθό.

Την επόμενη κιόλας μέρα το είπα στο πατέρα μου ο οποίος ξετρελάθηκε στην ιδέα αυτή. Όπως κάθε γονέας έτσι και αυτός Δε μπορούσε να βλέπει τη κόρη του στενοχωρημένη. Το πάρτι ορίστηκε για το απόγευμα της ίδιας μέρας επειδή το απόγευμα θα έλειπαν οι γυναίκες του σπιτιού. Οι αρμοδιότητες μας ήταν καθορισμένες.
• πήγαινε να φέρεις φαγητό pop corn και αλλά και εγώ θα συγυρίσω λίγο
• πατέρα είσαι και ο πρώτος.

Γυρνώντας σπίτι, και αφού είχα αγοράσει σχεδόν όλο το μαγαζί, βρήκα το σπίτι ασυγύριστο και τον πατέρα μου σκεφτικό και στενοχωρημένο. Κρατούσε ένα τετράδιο και την κάμερα όχι μια οποιαδήποτε αλλά αυτή που είχα εγκαταστήσει στο δωμάτιο για να βιντεοσκοπώ την Αλεξία .
• τι είναι αυτό. Αναφώνησε με μια τρεμάμενη φωνή.
• Δεν σου έχω πει να μην πειράζεις τα πράγματα μου.
• Αυτό έχεις να πεις μόνο. Στο τετράδιο βλέπω κάτι ερωτόλογα και στην κασέτα κάτι αισχρά πράγματα. Εδώ βλέπω ότι θες να κανείς ερωτά με την αδερφή και συ με Ρώτας αν πειράζω τα πράγματα σου. Σήκω και φύγε από το σπίτι μου
• Πατέρα ηρέμησε θα πάθεις τίποτα
• Ότι είναι να πάθω το έπαθα με τα ρεζιλίκια σου. Δεν είσαι γιος μου.
• πρέπει να σου πω κάτι και ελπίζω να με καταλάβεις.
• Μην προσπαθεις να μου δικαιολογηθεις
• Από τη μέρα που επέστρεψα έχω χάσει τα λογικά μου. Νομίζεις ότι δεν ξέρω ότι είναι τρέλα αυτό. Προσπαθώ όμως να αντισταθώ και ίσως αν με βοηθούσες και εσύ πατέρα.
• Δεν είμαι ο πατέρας σου. Εγώ δεν έχω γιο εγώ έχω ένα πούστη δίπλα μου που δεν τιμά τα παντελόνια του. Μέσα σε δέκα λεπτά να έχεις φύγει. Θα πω οτι δεν σε ξέρω θα πω πως δεν σε γνώρισα θα κάνω τα πάντα μα σου υπόσχομαι θα σε ξεχάσω.
• Σε παρακαλώ μην μου το κανείς
• Φύγε.
Πήγα στο δωμάτιο εχωντας με κάνει σκουπίδι και άρχισα να μαζεύω τα ρούχα μου.
- πατέρα φεύγω αντίο.
Δεν απάντησε.
• δεν θα με χαιρετήσεις για τελευταία φορά;
ούτε πάλι απάντησε
• δεν θα φύγω αν δεν μου πεις αντίο.
Απάντηση δεν ερχόταν. Πηγαίνοντας δίπλα του είδα έναν άνθρωπο κατακίτρινο και ασάλευτο. Ήταν νεκρός ήταν νεκρός νεκρόςςςςςςςς.

Συγκοπή είπαν οι γιατροί. Το πρώτο θύμα της απαγορευμένης αγάπης μου ήταν γεγονός. Δεν τόλμησα να πω σε κανένα την αλήθεια. Όσοι με ρώταγαν τους έλεγα ότι τον βρήκα νεκρό. Σκατά εγώ τον σκότωσα εγώ έφταιγα και το ήξερα. Ίσως έπρεπε να ακολουθήσω τον πατέρα μου στο θάνατο. Ήμουν όμως πολύ δειλός. Θέλει καρύδια για να φύγεις από τη ζωή και εγώ, όπως μου είπε και ο πατέρας, δεν τα είχα. Το μόνο που μπορούσα και το έκανα με μεγάλη προθυμία ήταν να κλαιω, να κλαιω ασταμάτητα.

Στη κηδεία το κλίμα ήταν βαρύ. Η μανά μου δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ήθελα να την παρηγορήσω αλλά θα ήταν σαν να την κορόιδευα για αυτό και δεν της μίλησα. Εκεί ήταν και ο Μιχάλης. Ήταν πολύ λυπημένος. Τον αγαπούσε πολύ. Όμως δεν με ένοιαζε κανείς στη κηδεία εγώ μόνο έκλαιγα. Και είχα κάθε λόγο να το κάνω. Οι δικές μου ερινύες με είχαν ζώσει γιατί ήξερα ότι καθολικός και μοναδικός υπεύθυνος για το δράμα που ζούσε η οικογένεια μου ήμουν εγώ. Δεν μπορούσα να μείνω στην Ελλάδα. Όλα μου θύμιζαν τον αδικοχαμένο πατέρα μου ή μάλλον τον αδικοχαμένο πατέρα της αδερφής μου γιατί εγώ ως γιος και ως άνθρωπος απέτυχα.

Μη έχοντας λόγο να μένω στην Ελλάδα μάζεψα τα πράγματα μου και έφυγα για την Αγγλία. Εκεί τα πράγματα όμως δεν ήταν λυτρωτικά για εμένα. Τα βράδια δεν μπορούσα να κοιμηθώ γεγονός που με έκανε να μην αποδίδω στη δουλεία. Έπινα και κάπνιζα σαν φουγάρο μήπως και ξεχάσω. Να ξεχάσω έναν ερωτά να ξεχάσω ποιος σκότωσε το πατέρα μου να τα ξεχάσω όλα. Δύσκολο πράγμα όμως δεν ήμουν υπολογιστής που με ένα delete όλα σβήνονταν. Ήμουν άνθρωπος και δη ανήμπορος.
Δεν άντεξα περισσότερο από ένα μήνα. Αιτία μια πρόσκληση γάμου. Παντρευόταν, με πούλησε και παντρευόταν. Εκείνη και Μιχάλης εις Σαγκάν μιαν. Ποτέ. Σκότωσα το πατέρα μου αλλά την αδερφή έπρεπε να την προστατεύσω. Την άλλη μέρα κιόλας όλα ήταν έτοιμα. Οι βαλίτσες τα αεροπορικά εισιτήρια και μια παραίτηση. Θα έφευγα τελείως από την Αγγλία. Το μέλλον μου ήταν η Ελλάδα.

Μόλις έφτασα σπίτι η ατμόσφαιρα ήταν βαριά. Στη κουζίνα ήταν ένα καντηλάκι και μια φωτογραφία του πατέρα μου. Προχωρώντας πιο μέσα έβλεπες ένα σπίτι ακατάστατο. Η μανά μου που ήταν πολύ τακτικό άτομο είχε φτάσει και τέτοιο σημείο εξαθλίωσης. Όταν γύρισε η κυρα Τασία η μανά μου ήταν φορτωμένη με ψώνια. Τα μαύρα της ρούχα πρόδιδαν ότι ήταν χήρα. Βλέποντας με ξαφνιάστηκε. Η χαρά της ήταν όμως τόσο μεγάλη σε σημείο να μην γίνετε πιεστική με τις ερωτήσεις της . Δεν ξέρω αν το έκανε επίτηδες αλλά με βόλευε.
• θα μείνω για καιρό μανά. Θα πιάσω δουλεία στην πόλη μας
• καλά θα κανείς παιδί μου. Μόνη γυναίκα πως θα ζήσω.
• Να δεις θα περάσουμε καλά.
• Παω να σου στρώσω θα είσαι κουρασμένος …

Την επόμενη μέρα πήγα, στο ζευγαράκι της άγιας Παρασκευής, επίσκεψη σπίτι τους να τους δω. Φαινόντουσαν πολύ χαρούμενοι.
• άκουσα ότι παντρεύεστε ποτέ με το καλό;
• τον άλλο μήνα αποκρίθηκε ο Μιχάλης
• αγαπιέστε;
• Δε φαίνεται; μου απάντησαν με μια φωνή
Ήταν πραγματικά ταιριαστοί και ίσως ο γάμος τους να ήταν πετυχημένος. Όμως η ευτυχία μου ήταν πιο σημαντική από την ευτυχία κάποιου Μιχάλη. Έπρεπε να τους χωρίσω. Να άκουει ο ένας τον άλλο και να αηδιάζει.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λεει ο λαός και εγώ συμφωνούσα. Το σχέδιο που είχα καταστρώσει ήταν απλώς αποδοτικό. Θα του πλασάρω μια διμερή πόρνη πολυτελείας που θα έχει τις άκρες της με τους μεγαλοεκδότες, να δω τις αντιδράσεις του. Μόλις θα την δει θα θαμπωθεί. Εκείνη θα το παίξει ερωτευμένη και εγώ με τη Φώτο γραφική μηχανή μου μηχανή θα ήμουν έτοιμος να τους φωτογραφίσω σε κάθε ερωτικό τους τετ α τετ. εκείνος, ευτυχώς για μένα, θα φάνει αδύνατου χαρακτήρα και θα της πιάσει τη κουβέντα. Τα μάτια του θα καρφωθούν στο στήθος της και τα χέρια του θα τρεμοπαίζουν γύρω από το σώμα της. Κι όμως πέτυχε. Το σχέδιο ακολουθήθηκε κατά γράμμα και εγώ είχα καταφέρει να βγάλω καλό υλικό. Μόλις το εμφάνισα το έδωσα στη πόρνη να το δώσει στα περιοδικά. Βολευόμασταν και οι δυο. Αυτή ήθελε να κάνει ντόρο γύρω από το όνομα της και εγώ να χωρίσω την αδερφή μου.

Μετά τρεις μέρες οι tabloid εφημερίδες το είχαν προβάλει μέσα από τα φύλλα τους. Τα νέα κυκλοφορήσαν και στην αδερφή μου η οποία εμφανίστηκε στο σπίτι με πολλές βαλίτσες. Τι τύχη και αυτή θα την είχα κοντά μου δίπλα μου. 5 βαλίτσες. Αυτή τη φορά το γυαλί δεν είχε απλώς ραγίσει. Του την είχε κοπανήσει. Είχε πάρει τα πάντα μαζί της κρυφά από εκείνον. Τι ωραία πράγμα η ζήλια όταν σε συμφέρει.

Λίγο μετά τις εννιά ήρθες και εκείνος για να απολογηθεί. Εκείνη όμως ούτε να τον δει ήθελε ούτε να τον ακούσει. Έστειλε εμένα έξω να τον διώξω.
• φύγε
• γιατί να φύγω
• δεν ντρέπεσαι ρε να φιλάς άλλες
• δεν είναι έτσι όπως τα λες
• ναι ξέρω δεν είναι αυτό που νομίζω και άλλες τέτοιες μαλακίες. Στρίβε.
• Δεν φεύγω αν δεν της μιλήσω
• Δεν το καταλαβαίνεις ότι είσαι ανεπιθύμητος;
• Σου είπα θέλω να της μιλήσω
• Εσύ μπορείς να θέλεις, εκείνη πάντως όχι
• Νομίζεις ότι δεν ξέρω τι έγινε μου τα είπε όλα το πουτανάκι
Η σκρόφα είχε μιλήσει
• δεν καταλαβαίνω τι λες Μιχάλη
• τώρα <δεν καταλαβαίνω τι λες.> Είσαι σκάρτος.
• Είμαι ότι θέλω.
• Για σένα χέστηκα για την αδερφή σου νοιάζομαι
• Αν την νοιαζόσουν δεν θα σε εγκατέλειπε.
• Λέγε ότι θες να παει μαζί σου ξεχνά το
• Εξακολουθώ να μην σε καταλαβαίνω
• Φώναξε τους έξω να τους πω τι σκοπούς έχεις για την αδερφή σου
• δεν θα σε πιστέψει κανείς
• φώναξε τους και ας μην με πιστέψουν.


λίγο πιο μετά εμφανίστηκε εκείνη.
• παρακολουθούσες τη συζήτηση μας; την ρώτησα.
• Όχι.
• Γιατί έφυγες από το σπίτι μας;
• Δεν το βλέπεις ρε Μιχάλη δεν τραβάει.
• Έλα λίγο να συζητήσουμε ιδιαιτέρως
• Με τον αδερφό μου δεν έχω μυστικά
• Μήπως έχει εκείνος;
- έλα τώρα θέλω να σου μιλήσω. μια τελευταία χάρη σου ζήτω.

Πήγαν λίγο πιο πέρα και συνομιλούσαν σε ήρεμους τόνους. ο φόβος κυρίευσε το κορμί μου μέχρι να μάθω τι συνέβη. Όμως λυτρώθηκα όταν τον άκουσα να της λεει αντίο. Ρωτώντας την αργότερα
• χωρίσατε οριστικώς;
• δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση
• σε πλήγωσε που σε απάτησε;
• όχι αυτό ήταν μάλλον η αφορμή. Από πριν ήθελα να του το ζητήσω αλλά δεν μπορούσα
• δεν πρόβαλε αντίσταση;
• το δέχτηκε λέγοντας μου ότι θα με θυμάται για πάντα. Αν μάλιστα βρεθώ σε δύσκολη θέση με προέτρεψε να του τηλεφωνήσω.
• Τίποτε άλλο σου είπε;
• Μου είπε κάτι ακαταλαβίστικα.
• Σαν τι;
• Κάτι φίδι δεν είναι αυτός που συναντάς στο δρόμο αλλά κάποιος που γεννήθηκες μαζί σου ή κάτι τέτοιο
Τα τελευταία της λόγια πρέπει να ήταν η μπήχτη του για μένα αλλά αφού δεν μίλησε ευθέως ας της έλεγε ότι υπονοούμενο ήθελε.

Την επόμενη μέρα με περίμενε μια πολύ καλή έκπληξη.
• κάτι πρέπει να κανείς να της φτιάξεις το κέφι της. Μου είπε η μανά μου όταν ξύπνησα.
• Σαν τι;
• Διακοπές. Απρίλιο έχουμε πήγαινε την σε κάποιο νησί να ηρεμήσει. Τα λεφτά μη σε ανησυχούν θα στα δώσω εγώ. Πήγαινε την κάπου και φρόντισε να την ηρεμήσεις.
Καλή ιδέα που συνέφερε και εμένα. Ένα νησί εγώ εκείνη και κανείς άλλος. Ήταν το κατάλληλο μέρος για να την πλησιάσω ερωτικά. Όταν της το πρότεινα χάρηκε. Το είχε πραγματικά ανάγκη φαινόταν στο πρόσωπο της. Μάλιστα μου πρότεινε εκείνη την περιοχή. Στη Σαντορίνη ήθελε να παει και εκεί την πήγα. Διακοπές στη Σαντορίνη για μια εβδομάδα.. Μια εβδομάδα όμως εμένα μου αρκούσε για να την κάνω δική μου

Το ξενοδοχείο ήταν υπέροχο και σύναμμα ειδυλλιακό κατάλληλο για ερωτευμένους. Το δωμάτιο είχε ένα διπλό κρεβάτι άρα θα κοιμόμασταν μαζί. Δεν ήθελα να της λείψει τίποτε. Οδηγός μου ήταν ήμασταν μόνη και τα λόγια της για το τι της άρεσε στο Μιχάλη. Μόλις φτάσαμε στο ξενοδοχείο νυστάζαμε. Το ταξίδι ήταν κουραστικό. Εκείνη πήγε στο μπάνιο και άλλαξε. Βγήκε με μια μπλουζίτσα και με ένα σορτς να πέσει για λίγο να ξεκουραστεί. Το βραδάκι πήγαμε βόλτα στα στενά σοκάκια του νησιού. Αν και άνοιξη υπήρχαν κάποιοι τουρίστες. Από τους διπλανούς μας μάθαμε μάλιστα ότι οι παράλιες δεν ήταν κρύες. Την αμέσως επόμενη μέρα πήγαμε για μπάνιο. Εκείνη φόρεσε ένα ολόσωμο μαγιό καθόλα σεμνό.

Η θάλασσα ήταν όντως χλιαρή. Πρέπει να το χάρηκε. Πάντα της άρεσε το νερό. Το μεσημέρι γυρίσαμε σπίτι γεμάτοι αλάτια. Έκανα πρώτος μπάνιο γιατί δεν θα καθυστερούσα πολύ. Βγαίνοντας ήμουν με μια πετσέτα που απλώς κάλυπτε τα απολύτως απαραίτητα. Δεν με πρόσεξε και μπήκε στο μπάνιο αμέσως. Ήταν κρίμα όμως σκέφτηκα για αυτό και δεν πήγα να αλλάξω αμέσως. Θα την περίμενα να βγει. Εκείνη βγήκε με ένα μπουρνούζι ελαφρώς δεμένο με ένα κόμπο. Κουβεντιάσαμε λίγο
• δεν άλλαξες ακόμα
• όχι
• να βγω έξω να αλλάξεις;
• κάνε ότι θες της είπα και έλυσα τη πετσέτα για να βάλω ένα μποξεράκι. Δεν πρέπει να περίμενε την αντίδραση μου αυτή. Εκείνη πάντως εν αντίθεση με εμένα μου ζήτησε να βγω έξω να αλλάξει. Τουλάχιστον είχα κάνει το πρώτο βήμα. Το μεσημέρι ξαπλώσαμε λίγο. Είχαμε αποφασίσει να κάναμε πάλι μπάνιο και το βράδυ να τρώγαμε κάτι.

Μόλις πήγε πέντε πήγαμε να βάλουμε το μαγιό μας. Εγώ το έβαλα σχεδόν μπροστά της ακολουθώντας τη στάση του δεν σε ντρέπομαι. Εκείνη όμως άλλαξε στο μπάνιο. Το βράδυ όμως που ξεβγαλθήκαμε δεν ήταν τόσο απόμακρη γιατί βγήκε από το μπάνιο με τα εσώρουχα της.

Η τρίτη μέρα των διακοπών μας έμελλε να ήταν και οι πιο σημαντικές. Το πρωί ξυπνήσαμε αργά και για να μην χάσουμε το πρωινό μας μπάνιο αλλάξαμε στα γρήγορα. Μάλιστα για πρώτη φορά δεν μπήκε στο μπάνιο αλλάζοντας σε κάποια γωνία . Το μεσημέρι που γυρίσαμε μετά το ντους που έκανε βγήκε με το μπουρνούζι λυτό. Ενώ τις άλλες φορές το έδενε τότε ήταν λυτό. Ένιωθα ότι είχε ξεπεράσει το σοκ του γυμνού.

Το απόγευμα δεν πήγαμε για μπάνιο λόγω βροχής. Πήγαμε όμως βόλτα γυρίσαμε την πόλη ήταν πραγματικά υπέροχη Το βράδυ μάλιστα την πήγα σε ένα ακριβό εστιατόριο. Εκεί άρχισε να με ρωτάει για τις σχέσεις μου. Απορούσε πως και δεν με είχε δει με άλλη κοπέλα. Της είπα ότι κουράστηκα από χαζές γυναίκες και ότι ήμουν επιλεκτικός στις σχέσεις μου. ήλπιζα να είχε καταλάβει το μήνυμα μου.

Την επόμενη μέρα ο καιρός ήταν καλύτερος και αποφασίσαμε να παμε για μπάνιο. Φορέσαμε τα μαγιό μας γρήγορα και φύγαμε. Όταν γυρίσαμε εγώ έβγαλα το μαγιό μου και κάθισα γυμνός την ρώτησα μάλιστα αν τη πειράζει
• δεν έχω πρόβλημα μου είπε
κάθισα λίγο και πήγα για μπάνιο αφήνοντας τη πόρτα ανοιχτή. Εκείνη μάλιστα δεν κόμπλαρε καθόλου. Μόλις βγήκα μπήκε εκείνη αλλά δεν ξεβγάλθηκε έβγαλε απλώς το μαγιό της και βγήκε έξω γυμνή ψάχνοντας να βρει κάτι να φορέσει. Οι σφυγμοί μου είχαν ανέβει κατακόρυφα. Εγώ με την πετσέτα και εκείνη γυμνή. Αποφάσισα να τη βγάλω και να παω δίπλα της. Κόμπλαρα όμως ήμουν πολύ κοντά στο στόχο μου και τα έχασα. Της έριξα ένα βλέμμα και πήγα στο μπάνιο. Δεν ήξερα γιατί ένιωσα έτσι αλλά δεν μου έβγαινε.
Την επόμενη μέρα το μενού είχε πάλι κολύμπι. Όμως τα κύματα ήταν πολλά για αυτό και γυρίσαμε νωρίς. Μπαίνοντας τσακωθήκαμε για το ποιος θα μπει πρώτος στο ντους. Μπήκα εγώ πρώτος όμως με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Η αδερφή μετά από λίγο μπήκε στο μπάνιο γυμνή και με ένα ύφος επιθετικό μου είπε θα ότι θα κάνει πρώτη μπάνιο. Ήταν έκπαγλου καλλονής. Δεν ήθελα να ξανά δειλιάσω για αυτό και άρχισα να παίζω το παιχνίδι της. Την έσπρωχνα να φύγει αλλά επέμενε. Έτσι βρεθήκαμε στη μπανιέρα να κάνουμε μπάνιο. Η λίμπιντο μου είχε ανέβει κατακόρυφα. Η αδρεναλίνη μου ήταν στα πάνω της γύρισα και τη φίλησα στο στόμα εκείνη με έσφιξε δυνατά και με κατεύθυνε στην κρεβατοκάμαρα. Όμως κάποια στιγμή σταμάτησε.

Με κοίταξε με ένα βλέμμα απελπισίας και με ρώτησε αν είναι σωστό αυτό που κάναμε. Με έσπρωξε βιαίως και πήγε να αλλάξει. μπήκε στο δωμάτιο και άρχισε να κλαδί. Τα δάκρυα της ακουγόταν ως έξω. Συνέπασχα μαζί της γιατί αυτά που ζούσε εκείνη τα είχα ζήσει πριν από λίγους μήνες.
• ντρέπομαι φώναξε.
Κάποια στιγμή βγήκε από μέσα αλλά κανείς δεν είχε όρεξη για κουβέντα. Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά.

Την άλλη μέρα όμως τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα. Θα πηγαίναμε σε μια άλλη παραλία που μας είχαν προτείνει. Όμως ήταν άδεια και ερημική . Καθίσαμε στη μέση και πήγαμε να βουτήξουμε. Η κατάληξη όμως ήταν άλλη. Μέσα σε λίγα λεπτά κυλιστήκαμε στην άμμο κάνοντας παθιασμένο ερωτά. Οι αντιστάσεις της προηγούμενης φοράς είχαν κάμψει και εμείς κυλιόμασταν. Της έβγαλα αργά το μαγιό και άρχισα να τη φυλάω στο λαιμό. Εκείνη έλυνε το μαγιό μου για να το βγάλει. Είχε γλυκά χείλη για αυτό και μου άρεσε όταν με φύλαγε.

Όταν γυρίσαμε στη βάση μας τα πράγματα δεν ήταν τόσο ειδυλλιακά. Εκείνη ξέρναγε όλη τη ώρα από τη ντροπή της. Εγώ βλέποντας την είχα ταραχθεί.
• αδερφός με αδερφή που ακούστηκε φώναξε.
Είχε δίκιο αλλά δεν της το είπα. Δεν με απασχολούσαν οι ηθικοί νόμοι εγώ εκείνη ήθελα. Ας ντρεπόμουν ας ένιωθα άβολα για όλη την υπόλοιπη ζωή μου αρκούσε που θα την είχα κοντά μου για όσο κρατήσει.

Το βράδυ τα πράγματα είχαν φτάσει στο μη περαιτέρω. Η στάση της ήταν τελείως αρνητική.
- θα φύγω είπε σε παρακαλώ μην πεις στη μανά μας τίποτε θα πω ότι έφυγα νωρίτερα εξαιτίας ενός ιδιαίτερου. Μάζεψε τη βαλίτσα της είπε ένα αντίο και έφυγε. Την άφησα να φύγει να σκεφτεί το αύριο να ηρεμήσει. Ενδομύχως πίστευα ότι η σχέση μας θα είχε μέλλον.

Την άλλη μέρα γύρισα και εγώ πίσω. Στο σπίτι ήταν μόνο η μανά μου. Φρόντιζε το καντηλάκι του πατέρα μου. Τι μου τον θύμισε η ανάμνηση του με πόναγε. Ρωτώντας την για το που είναι η αδερφή μου είπε ότι γύρισε πίσω στο Μιχάλη. Τα έχασα ήταν πισωγύρισμα το ένιωθα. Ήμουν σίγουρος πως το έκανε για να με ξεχάσει. Πήρα τα κλειδιά μου και έφυγα αμέσως για να τη συναντήσω.

Μόλις μπήκα μέσα μου έβαλε ένα ποτό και αρχίσαμε τη συζήτηση.
• τώρα που πέρασε λίγο ο καιρός γιατί;
• δεν καταλαβαίνω
• σε αγαπώ
- όχι δεν μπορώ
• μπορείς παραδέξου ότι με αγαπάς
• φύγε μην δυσκολεύεις την κατάσταση είμαστε αδέρφια
• είμαστε δυο ερωτευμένοι
• όχι δεν σε αγαπάω. Εγώ έναν αγάπησα τον Μιχάλη
• ο Μιχάλης για σένα δεν είναι τίποτε. Κλείσε τα μάτια σου στο παρελθόν το μέλλον σου είμαι εγώ. Αυτός είναι ενα ανθρωπάκι. Συζώντας και συ μαζί του θα γίνεις ένα με αυτόν ένας σαν τους πολλούς
• γιατί το κανείς αυτό;
• θα φύγω και δεν θα με ξαναδείς. Θα με χάσεις.
• Όχι δεν σε θέλω να άκουω άλλο.
• Πάψε να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου. Σκέψου πόσο ωραία ήταν στη Σαντορίνη.
• Ντρέπομαι δεν το καταλαβαίνεις; η φύση δεν μας έφερε για να ερωτευθούμε
• σπάσε το διανοητικό εμπάργκο. Όταν δυο άτομα είναι ερωτευμένα δεν πρέπει να υπολογίζουν τίποτε
• πρέπει
• όχι άλλο με αυτόν τον καθωσπρεπισμό.
• Τη θες από μένα
• Θέλω να ζήσουμε μαζί να ζήσουμε για εμάς για το τώρα. Μην κλωτσάς τις ευκαιρίες της ζωής σου.
• Δεν μπορώ
• Είσαι ψεύτρα
• Καλύτερα ψεύτης παρά αιμομίχτης
• Σκέψου τον εαυτό σου μετά από δέκα χρόνια με εκείνον ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΣ
• Δεν θέλω να σε άκουω να λες βλακείες.
• Δεν λεω βλακείες απλώς σου φωνάζει η γυναίκα που κρύβεις μέσα σου. Ο ερωτάς δεν είναι κακός. Ακολούθησε το ένστικτο σου.
• Σκάσε σταματά
- δεν σταματάω πρέπει να το καταλάβεις ότι και να κανείς δεν πρόκειται να με ξεπεράσεις όπως και εγώ δεν πρόκειται να σε ξεχάσω. Μάζεψε τα πράγματα σου και έλα να ζήσουμε μαζί.
Είχε γίνει ράκος. Το ένιωθα σε λίγο θα γινόταν δική μου.
• Σε δέκα λεφτά να έχεις φύγει.
• Σε δέκα λεφτά θα έχεις χάσει τα πάντα.
• Σε δέκα λεφτά θα έχω γλιτώσει την ντροπή
• Θα φύγω θα φύγω μια για πάντα από τη ζωή σου αλλά θέλω να μου πεις κάτι. Με είδες ποτέ ερωτικά;
• Δεν έχει σημασία.
• Έχει, θέλω να ξέρω
Δεν απάντησε
• κρίμα. Ειλικρινά κρίμα.

Γυρνώντας σπίτι δεν ήθελα να δείξω το θυμό για αυτό και το έπαιζα ευδιάθετος.
• Τι φαΐ έχομε σήμερα μαμά;
• Σημασία δεν έχει τι έχουμε σήμερα αλλά τι θα έχουμε μετά.
• Γιατί τι πρόβλημα υπάρχει; θες να ψωνίσουμε;
• Δεν εννοώ αυτό.
• Τότε;
• Λεφτά δεν έχουμε λεφτά.
• Η σύνταξη σου τα λεφτά του μπαμπά δεν φτάνουν;
• Πρέπει να δουλέψεις. Βρες μια δουλεία με τα προσόντα που έχεις κάπου θα βρεις.
• Αν είναι έτσι μανά στο υπόσχομαι αύριο κιόλας θα ψάξω.

Την άλλη μέρα το πρωί ήμουν με την εφημερίδα ανά χείρας ψάχνοντας κάτι καλό. Μέσα μου το ήθελα και εγώ. Ένιωθα άσχημα που καθόμουν σε ένα σπίτι οικόσιτος χωρίς να κάνω τίποτε. Το ψάξιμο όμως δεν κατέληξε κάπου. Δεν είναι εύκολο να βρεις δουλεία στην Ελλάδα. Ζητούν πολλά και ανταλλάσσουν με λίγα λεφτά. Εγώ όμως είχα απαιτήσεις που δεν τους άρεσε. Έτσι γύρισα σπίτι άπραγος γεγονός που απογοήτευσε τη μανά μου.
• δεν βρήκες τίποτε λοιπόν;
• βρήκα αλλά δεν είναι καλή εγώ έχω γεννηθεί για μεγάλα πράγματα
• θα ψάξεις και αύριο σωστά;
• όχι ρε μα αφού το βλέπεις οι πόρτες είναι κλειστές. Άλου είναι η λύση αλλά δεν ξέρω που
• αν είναι έτσι τα πράγματα μπορεί να γίνει αλλιώς η δουλεία. Τον κυρ Κώστα που έχει το μαγαζί στην γωνία τον ξέρεις;
• αυτόν με το μουστάκι τον ξέρω. τι έγινε με αυτόν;
• φεύγει για το χωριό του και πουλά το μαγαζί του μισοτιμής.
• Γιατί;
• Φεύγει κέρδισε πολλά λεφτά από το λαχείο και επειδή βγαίνει στη σύνταξη θα παει στο χωριό του. Για αυτό πουλάει το μαγαζί του με πολύ λίγα λεφτά. Δεν θέλει να το πάρει κάποιος και να το καταστρέψει θέλει έναν ικανό άνθρωπο να το αναβαθμίσει.
• Και τι; λες να του κάνω;
• Του μίλησα του είπα για τις σπουδές σου και ενθουσιαστικέ. Σε περιμένει όποτε μπορείς.
• Παω τώρα
Γιατί όχι ένα μαγαζί θα ήμουν αφέντης του εαυτού μου. Μου άρεσε πολύ η ιδέα.
To μαγαζάκι ήταν μικρό κατάστημα με είδη ραπτικής πολύ καλοδουλεμένο.
• γεια σου κυρ Κώστα είμαι ο γιος της Τασίας.
• Περνά μέσα να κουβεντιάσουμε.
• Έμαθα ότι το δίνεις.
• Θέλοντας και μη.
• Πόσο το δίνεις
• Κοιτά δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά εμένα με ενδιαφέρει να αντέξει από τις πολυεθνικές. Πάρε το και τσάμπα που λεει ο λόγος εμένα με ενδιαφέρει να διατηρήσει τη φήμη του
• Όπως σας είπε η μανά μου έχω καλές περγαμηνές.
• Αν το θες πάρε το δεν σε φοβάμαι εσένα.
• Το θέλω αλλά η τιμή, οι ισολογισμοί, η εφορίες;
• Πες εσύ το ναι και τα βρίσκουμε δεν πρόκειται να σε ρίξω.
Πράγματι δεν με έριξε καθόλου. Το αγόρασα με λίγα λεφτά και πολλές διευκολύνσεις. Αν και άπειρος από την αγορά και πώληση υφασμάτων και κουμπιών με βοήθησε παρά πολύ και ο κυρ Κώστας ώστε να μην φαίνει καθόλου ότι το μαγαζί αλλάζει χέρια.

Την επόμενη εβδομάδα κιόλας έπιασα δουλεία. Θα έκανα μάλιστα και ένα παρτάκι κάτι σαν εγκαίνια για να διαφημιστεί καλύτερα. Εκεί θα καλούσα συγγενής <φίλους ;> και οποίος άλλος ερχόταν ευπρόσδεχτος θα ήταν. Το βραδάκι επισημοποιείτε το μαγαζί με το πάρτι.

Αν και οι γιορτές που έχω κάνει έχουν συνοδευτεί από παταγώδη αποτυχία αυτή τη φορά ήρθαν όλοι. Γείτονες συγγενής και εκείνη χωρίς τον Μιχάλη. Ποτέ του δεν πρέπει να με χώνεψε αυτός. Φορούσε ένα ταγιέρ και ένα ωραία φουστάνι. Βλέποντας με
- καλή επιτυχία σου εύχομαι.
• Αφού το λες εσύ θα την έχω σίγουρα.
• Μακάρι.
• Να έρχεσαι να ψωνίζεις από μένα
• Αρχίσαμε πάλι;
• Έχουμε αρχίσει εδώ και καιρό απλά εσύ δεν θες να το πιστέψεις
• Θα φύγω.
• Ότι και να κανείς εδώ θα γυρίσεις. Ο Μιχάλης τι έγινε;
• Δεν μπορούσε να έρθει
• Δεν ήθελε να έρθει. Αλλά τώρα δεν είναι καιρός για να τσακωθούμε. Αφού με αντιπαθεί.
Λοιπόν παρακαλώ τη προσοχή όλων σας. Το κατάστημα καλεί όλους τους πολίτες που θέλουν να έρθουν. Εύχομαι να γίνω άξιος συνεχιστής του φίλου μου του κυρ Κώστα.
Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί. Χοροί ζωντανή μουσική τα πάντα η μανά μου κατενθουσιάστηκε.

Οι δουλείες τις πρώτες μέρες ήταν ανεβασμένες και εγώ χαρούμενος. Ο κόσμος πέρναγε και ψώνιζε. Ο κυρ Κώστας είχε φύγει για το χωριό του και εγώ είχα το πεδίο ελεύθερο. Όμως χρειαζόμουν κάποιον να με βοηθήσει. Ήταν απαιτητική δουλεία και κουραστική απαιτούσε υπομονή και άτομο με γούστο. Φυσικό επόμενο
• μανά τι θα έλεγες αν ερχόταν να με βοηθήσει τις πρώτες μέρες η κόρη σου;
• αν και εκείνη θέλει εγώ θα χαρώ ξέρεις ότι δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Πάρε την τηλέφωνο.
• πάρε την εσύ καλύτερα. Μπορείς να την πείσεις καλύτερα από μένα.
Μετά από λίγο
• Την πήρα τηλέφωνο.
• Και τι έγινε;
• Ήταν διστακτική
• Αρνήθηκε ε; το ήξερα
• Όχι δέχτηκε δοκιμαστικά όπως μου είπε.
• Καλό και αυτό
Την άλλη μέρα κιόλας είχε έρθει.
• ήρθα να σε βοηθήσω.
• Και καλά θα κανείς.
• Στο ξανάλεω ήρθα μόνο για να βοηθήσω.
Τις πρώτες μέρες ήμουν πολύ τυπικός χωρίς να της δημιουργώ προβλήματα ήθελα να ξανακερδίσω τη χαμένη της εμπιστοσύνη για να κάμψω τις οποίες αντιρρήσεις μπορούσε να είχε ο Μιχάλης. Έτσι η μια εβδομάδα έγιναν δυο και τρεις και το μαγαζί πήγαινε όλο και καλύτερα εγώ θαρρείς πως την είχα ξεπεράσει της μιλούσα σαν να μιλούσα στην αδερφή μου και όχι στη ερωμένη μου. Όλα έβαιναν καλώς τα πάθος μου είχε καταλαγιάσει μέχρι που εμφανίστηκε στη ζωή μου πάλι ο Μιχάλης. Μια μέρα που γύρναγα στο σπίτι μετά το μαγαζί τον συνάντησα.
• Πως και από το σπίτι μου;
• Γαμπρός σου είμαι.
• Δυστυχώς.
• Έχω να σου αναγγείλω κάτι.
• Τι έχουμε να μοιρασθούμε εμείς οι δυο;
• Βρήκα ένα τεστ εγκυμοσύνης σπίτι μου.
• Άμα συγυρίζεις βλέπεις τι βρίσκεις.
• Με ειρωνεύεσαι;
• Τι θες από μένα;
• Το τεστ είναι θετικό. Η γυναίκα μου είναι έγκυος.
• Και τι κάνω εγώ τώρα.
• Στο λεω μαλακιστηρι έτσι και το παιδί είναι δικό σου δεν θα βγεις ζωντανός. Δεν μου έχει πει τίποτε η αδερφή σου και αρχίζω να αμφιβάλλω.
• Κάνε ότι θες εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη.
• Αυτό θα το διαπιστώσω σύντομα πρόσεχε, μόνο αυτό σου λεω πρόσεχε.
• Φύγε από το σπίτι μου
• Θα φύγω και να εύχεσαι να μην ξαναέρθω γιατί έτσι και έρθω θα έρθω να σκοτώσω
• Καλά άντε γεια
• Φεύγω.
Ακούς εκεί το παιδί να είναι δικό μου. Ήμουν σίγουρος, ήταν δικό του. οφείλω να ομολογήσω ότι χάρηκα. Ήθελα από μικρός να αποκτήσω ανιψάκια αλλά δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία. Βέβαια τώρα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η εγκυμονούσα ήταν και η αδερφή μου και ο ερωτάς μου. Ήθελα πολύ να μάθω τις προθέσεις της.
• γιατί δεν είπες στον άντρα σου ότι είσαι έγκυος
• εσύ που το ξέρεις;
• ήρθε εδώ.
• Τι να κάνει;
• Να ρωτήσει τινός είναι το παιδί.
• Δεν με εμπιστεύεται;
• Για να ψάχνει τα πράγματα σου.
• Έτσι ε;
• Θα το κρατήσεις το παιδί;
• Δεν ξέρω.
• Κράτησε το.
• Δεν σε πειράζει εσένα;
• Γιατί δικό μου είναι το παιδί;
• Όχι αλλά
• Δεν έχει αλλά η ευτυχία σου είναι πάνω από την δικιά μου εγώ μπορεί να είμαι ερωτευμένος. Μπορεί να σε περιμένω τα βράδια να έρθεις να ξαπλώσουμε μαζί αλλά ξέρω ότι είμαι παράλογος για αυτό και δεν σε πιέζω.
• Πρέπει να φύγω
• Που πας;
• Στο Μιχάλη.
• Πρόσεχε τι θα του πεις
• Ξέρω τι θα του πω.
Την ώρα που ετοίμαζε τα πράγματα της μπήκε ο Μιχάλης στο μαγαζί.
• καλημέρα.
• Βρε βρε ο μιχαλης.
• Σκασε εσυ θελω να μιλησω στη γυναικα μου. Πιανου είναι το παιδι.
• Δεν υπαρχει παιδι θα το ριξω.
• Θα το ριξεις ε; του αλλου είναι ε και δεν θες να το κρατησεις
• Δεν είναι ετσι.
• Εισαι τσουλα μιχαλιδα πορνη να κανεις παιδι με τον αδερφο σου.
• Το παιδι είναι δικο σου.
• Δικο μου; δικό μου και θες να σε πιστέψω; τότε γιατί δεν το κρατάς
• Έτσι το έχεις ε το κρατάμε και τελείωσε; μόνο που εμείς κρατάμε το βάρος της γαμημένης αιωνιότητας
• Ψευτιές παραδέξου ότι άμα το ρίξεις θα σημαίνει ότι το παιδί είναι του αλλού.
• Είπα ότι το παιδί είναι δικό σου αλλά δεν σε βλέπω πρόθυμο αν είναι να με Ρώτας πιάνου είναι το παιδί να φύγω από το σπίτι. Εσύ δεν πρόκειται να με πιστέψεις
• Πώς να πιστέψω μια που πηδιέται με τον αδερφό της
• Μια φορά έγινε αυτό. Πετάχτηκα εγώ.
• Σκάσε εσύ από τότε που γύρισες όλο προβλήματα είσαι. Μου έχεις καταστρέψει την οικογένεια και μιλάς και από πάνω. Σου είπα ότι θα σε σκοτώσω και εγώ κρατάω τις υποσχέσεις μου.
• Πέρασε ε Κω από το μαγαζί μου
• Εγώ θεά περάσω αλλά δεν έχω πει την τελευταία μου λέξη. Εσύ να φύγεις από το σπίτι μου εγώ κάνω παρέα με γυναίκες και όχι με πουτάνες.
Την είχε συγχύσει
• τι θα κάνω τώρα με αυτόν αυτός είναι τρελός θα σε σκοτώσει
• δεν θα κάνει τίποτε μάζεψε τα πράγματα σου και έλα σπίτι και σταματά να κλαις. Χαλάς τα υπέροχα μάτια σου. Μην ανησυχείς θα πω στη μα τι έγινε και θα καταλάβει.
Έκλεισα το μαγαζί και έφυγα δεν ήταν καιρός για πωλήσεις.
• μανά σου έχω δυσάρεστα νέα
• τι έγινε;
• η κόρη σου χώρισε από το Μιχάλη
• γιατί;
• είναι έγκυος και ο Μιχάλης δεν πιστεύει ότι το παιδί είναι δικό του. Έγινε μπίλιες με εκείνον και χωρίζουν θα έρθει να μείνει μαζί μας
• δικό του είναι το παιδί;
• φυσικά ρε μα δεν έχεις εμπιστοσύνη στη κόρη σου;

το απογευματάκι που ήρθε η ατμόσφαιρα ήταν η χειρίστη. Μανά και κόρη δεν μιλιόντουσαν εγώ δεν ήξερα τι να κάνω δεν ήθελα να τις κοιτάω να κλαιω για αυτό πήγα μια βόλτα. Όχι τυχαία πήγα να μιλήσω πάλι στο Μιχάλη γιατί η κατά στάση ήταν πολύ δύσκολη. Μόλις με είδε νευρίασε
• τι θες πάλι
• θάλλω να σου πω κάτι.
• Μου έχεις πει πολλά μέχρι τώρα.
• Το παιδί είναι δικό σου θες πίστεψε το θες όχι. Δεν ξέρω αν θα το ρίξει αλλά το παιδί έτσι και γεννηθεί θα σε μισήσει.
• Άλου να σου πω μεγάλε μην κουράζεσαι το παιδί θα το ρίξει. Θα το ρίξει και να σου πω γιατί; γιατί τα παιδία με αιμομιξία δεν γεννιούνται φυσιολογικά αλλά άρρωστα. Και ένα παιδί άρρωστο και ίσως ετοιμοθάνατο είναι μπελάς. Για αυτό σου λεω θα το ρίξει.
• Το παιδί είναι δικό σου.
• Κοίταξε να δεις είμαι πολύ ήρεμος δεν θέλω πολύ να εκραγώ φύγε όσο είναι καιρός.
• Δεν φεύγω.
• Κάτσε εγώ απλώς σου λεω ότι θα φανώ γενναιόδωρος δεν θα σε σκοτώσω θα σε κάνω όμως να κλάψεις όπως με έκανες και εμένα να κλάψω. Εγώ φεύγω φεύγοντας κλείσε.
Έφυγε και με άφησε μόνο. Με άφησε μόνο με τις σκέψεις άσχημες που όμως δεν μπορούσα να τις διαχειριστώ μόνος έπρεπε να παω σε ψυχολόγο.

Γύρισα αργά σπίτι. Όλοι κοιμόντουσαν και εγώ κάθισα να δω λίγο τηλεόραση. Με αυτά και με αυτά είχα χάσει τη συνήθεια της τηλεόρασης. Ξυπνώντας η μανά μου έλειπε και η αδερφή μου ήταν στο δωμάτιο μου. Ήταν γυμνή από τη μέση και πάνω και κοίταγε τη κοιλιά της από το καθρέπτη. Γιατί με πιλατεύει έτσι πάνω από πού άρχιζα να την ξεπερνάω. Μόλις με είδε δεν φάνηκε να ταράζετε.
• θα το κρατήσω
• καλά θα κανείς.
• Σε ευχαριστώ.
• Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς θα είμαι πάντα κοντά σου.
• Θα ανοίξεις το μαγαζί;
• Σε λίγο μόνο που θέλω να μου κανείς μια χάρη στις δέκα να έρθεις έχω μια δουλεία
• Ο.Κ.
Δέκα ακριβώς ήρθε. Εγώ θα πήγαινα σε ψυχολόγο να δω τι μου συμβαίνει. Όταν πήγα η γιατρός δεν είχε πελάτη για αυτό και πέρασα μέσα.
• καλημέρα σας
• καλημέρα σας
• είναι η πρώτη φορά που έρχεστε σε ψυχολόγο;
• ναι
• μην ανησυχείτε. Δεν είναι τίποτε. Αρκεί που κατανοήσατε ότι χρειάζεστε ένα στήριγμα και εγώ είμαι εδώ να σας βοηθήσω. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν
• εντάξει.
• Πιο πρόβλημα σας βασανίζει;
• Τη λενε τη λενε είναι η αδερφή μου.
• Δεν μπορώ να το προφέρω το αποφεύγω δεν μπορώ να το πω.
• Πείτε μου πως τη λενε.
• Δεν μπορώ
• Δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω.
• Τη λενε Αλέξιο.
• Ωραίο όνομα
• Ωραία είναι
• Τι έγινε με την αδερφή σας;
• Είμαι ερωτευμένος
• Εκείνη το ξέρει;
• Το ξέρει.
• Έχετε προχωρήσει
• Ναι και….
• Ναι άκουω.
• Και τώρα μένει σπίτι μου. Έτσι έχει η κατάσταση.
• Μάλιστα κοιτάξτε ο χρόνος τελείωσε κλειστέ ένα ραντεβού με τη γραμματέα και τα συζητάμε.
Λυτρωτικά πέρασε η ώρα. Ήταν η πρώτη φορά που εξωτερίκευσα τα συναισθήματα μου της τα είπα όλα πλην ενός ποιος σκότωσε το πατέρα μου. Αυτό θα το κουβάλαγα μέχρι να πεθάνω.

Το σπίτι τα πράγματα ήταν ανάστατα. Μόλις είχε φύγει ο Μιχάλης ο οποίος απειλούσε θεούς και δαίμονες. Δεν ήξερα που το πήγαινε αλλά κάπου έπρεπε να τελειώσει η πλάκα. Το απόγευμα που πήγα πάλι στο μαγαζί ήταν ήρεμα. Πελατεία δεν υπήρχε πολύ αλλά δεν ανησυχούσα. Τη Παρασκευή δεν είχαμε ποτέ κόσμο. Εγώ ούτως η άλλως σκεφτόμουν το σαββατοκύριακο. Είχα αποφασίσει να τους προτείνω να παμε Λουτράκι για εκδρομή να ξεκουραστούμε και να γλιτώσουμε από το Μιχάλη. Σάββατο πρωί φύγαμε. Είχαμε κλείσει σε ένα καλό ξενοδοχείο όμως δεν προλάβαμε να φτάσουμε εκεί και γυρίσαμε πίσω. Αιτία ένα τηλέφωνο. Μόλις είχα πάρει ένα κινητό για παν ενδεχόμενο. Το νούμερο δεν το ήξεραν πολλοί αλλά βρέθηκε ένας γείτονας να το καλέσει.
• κύριε Λάζαρου είμαι ο γείτονας σας το μαγαζί σας καίγεται.

Γυρνώντας πίσω το μαγαζί είχε καεί πλήρως. Μεγάλη οικονομική καταστροφή και το μαγαζί ανασφάλιστο. Σύμφωνα με την αστυνομία η φωτιά προκλήθηκε από κάποια μεσημεριανή διαδήλωση των αναρχικών. Όμως εγώ δεν το πίστεψα. Μπορεί για τους αναρχικούς να ακούγονται πολλά αλλά ήμουν σίγουρος. Το μαγαζί κάηκε από το Μιχάλη. Αυτός δεν ήθελε να με πονέσει ε λοιπόν το κατάφερε. Μόλις το είπα και στις άλλες δυο δεν με πίστεψαν εγώ όμως πεπεισμένος γαρ έψαξα να τον βρω για να του πω κάποια ανδρικά λογάκια γιατί δεν μπορεί να εμποδίζει μια έγκυο από το να ζήσει αξιοπρεπώς το παιδί της. Δεν τον βρήκα και έτσι γύρισα άπραγος σπίτι.

Στο δρομάκο έξω από το σπίτι βρήκα σκόρπια κάποια ρούχα. Ήταν τα δικά μου. Τι ανά ήθελαν εκεί. Άνοιξα τη πόρτα να ζητήσω εξηγήσεις. Μπαίνοντας βρήκα τη μανά μου η οποία και μου επιτέθηκε. Ο λόγος όπως μου είπε τα ήξερε όλα.
• πέρασε από εδώ ο Μιχάλης
• και τι ήθελε να ζητήσει συγνώμη για τη φωτιά που έβαλε;
• ήρθε να μου ανοίξει τα μάτια.
• Δηλαδή;
• Είσαι ερωτευμένος με την αδερφή σου
• Έρεε
• Είσαι; για όχι
• Είμαι;
• Έξω
• Μα
• Έξω φύγε να μη σε βλέπω. Εγώ φταιω που σου μίλησα για σαντορινιές. Έξω. Πάρε ότι είναι να πάρεις. Άσε τα κλειδιά του σπιτιού και φύγε.
• Καλά αν θες τίποτε έχω το κινητό.
• Δεν πρόκειται να σου μιλήσω ξανά.
• Αντίο.

Σκατά κι αποσκατα. Το πορτοφόλι μου ήταν άδειο. Πενήντα τρία εύρο και είκοσι λεπτά., μια ταυτότητα ένα δίπλωμα και τα απολύτως απαραίτητα και ένα αμάξι. Τα ρούχα τα άφησα για να θυμάμαι ότι πέρασα από κει. Ήταν μεσάνυχτα και εγώ κάθισα στο αμάξι σε ένα παρκιν και ξάπλωσα να κοιμηθώ. έκανε κρύο αλλά ίσως μου άξιζε. Την άλλη μέρα ξύπνησα και πόναγε όλο το κορμί. Έπε Πα να βρω κάπου δουλεία. Ίσως σε ένα ξενοδοχείο που να μου προσφέρει στέγη και φαγητό. Δεν θα προέβαλα απαιτήσεις. Δεν μπορούσα κιόλας. Όμως οι πόρτες ήταν πάλι κλειστές και δεν είχα την πολυτέλεια ενός μαγαζιού. Έτσι κατά το βραδάκι και ενώ δεν είχα φαει τίποτε γύρισα σπίτι να ζητήσω συγνώμη.

• μητέρα άνοιξε σε παρακαλώ άνοιξε.
• Δεν ανοίγω
• Θέλω να σου πω κάτι σημαντικό.
• Τι είναι;
• Δεν έχω λεφτά να φαω.
• Ας προσεχές
• Αυτό έχεις να πεις μόνο.
• Όχι έχω να σου πω να μην ξαναπατήσεις
• Την αδερφή μου τι την έκανες;
• Την έστειλα στο Μιχάλη αυτόν που μόνον την αγάπησε.
• Δεν το έκανες αυτό
• Το έκανα γιατί έτσι έπρεπε.
• Κακώς
• Δεν θα αφήσω τη ντροπή να αγγίξει την οικογένεια μου
• Με πληγώνεις.
- Δεν είσαι γιος μου ένας αλήτης είσαι ντρέπομαι που σε έφερα στη γη.
Αυτό κάπου το έχω ξανακούσει. Ναι ο πατέρας μου αυτός όταν το είχε μάθει τα ίδια μου είχε πει. Έκλεισα τη πόρτα και έφυγα έπρεπε να παω να τη συναντήσω.

Απόρροια αυτού ήταν να βρεθώ με το αμάξι μου έξω από το σπίτι της περιμένοντας να φανεί
- καλησπέρα
• τι θες εσύ παιδάκι μου;
• θέλω να σου μιλήσω.
• Τι είναι;
• Δεν ξέρεις τι είναι;
• Σε έδιωξε ε;
• Δεν θέλει να με ξαναδεί.
• Και καλά θα κάνει. Έχει δίκιο ο Μιχάλης ότι είσαι η καταστροφή μας. Ούτε και εγώ θέλω να σου ξαναμιλήσω. Την προηγούμενη φορά σου είχα πει να φύγεις από τη ζωή μου αλλά δεν το έκανες. Ίσως ήρθε η ώρα να φύγεις μια και καλή. Αντίο
• Θα σε δω στο πλοίο. Σου έχουν κάνει πλύση εγκέφαλου και τα τρως αμάσητα
• ΑΝΤΙΟ

Έτσι και εγώ γύρισα στο δωμάτιο μου, στο αμάξι μου. Τα επόμενα βήματα μου έπρεπε να είναι προσεγμένα. Όμως δεν είχα που να καταφύγω για βοήθεια. Φίλο δεν είχα εκτός από τον κυρ Κώστα. Μόνο αυτός με πίστεψε. αποφάσισα να τον πάρω τηλέφωνο μήπως μου δώσει μια κάποια λύση.
• κύριε Κώστα καλησπέρα
• γεια σου παιδί μου τι έγινε;
• πρόβλημα. Μπορείτε να μου πείτε που είναι το χωριό σας να έρθω να συζητήσουμε;
• ευχαρίστως.
Και έτσι έφτασα στο μικρό χωριό του. Το σπίτι το βρήκα εύκολα μιας δεν υπήρχαν και πολλές κατοικίες εκεί γύρω.
• καλημέρα κυρ Κώστα
• λέγε με Κώστα.
• Εντάξει.
• Τι έγινε πως παει το μαγαζί; σε άκουσα ανήσυχο.
• Δυσάρεστα νέα. Κάηκε.
• Κάηκε;
• Ναι
• Ποιος το έκανε; θα σου δώσω εγώ λεφτά να το ξαναδούλεψεις μην ανησυχείς.
• Δεν θα το ξαναδούλεψω.
• Τώρα γιατί με κρεμάς έτσι. Εγώ σε βοήθησα και εσύ με πουλάς;
• Κώστα δεν είναι τα πράγματα τόσο εύκολα. Άκουσε με μισό λεπτό… και έτσι έφτασα εδώ.
• Και τι θες από μένα;
• Βοήθεια θέλω. Έχω να φαω δυο μέρες.
• Και τι θες. Να φανώ γενναιόδωρος ενώ σε έχει φτύσει η μίση Ελλάδα
• Κοίταξε, εσένα έχω μόνο. Δεν έχω φίλους δεν έχω συγγενείς. Στο κινητό μου έχω έξι τηλεφωνά το δικό σου, του σπιτιού μου, του μαγαζιού ,της αδερφής μου και αλλά δυο. Δεν έχω άλλους.
• Θες κάποια λεφτά να σου δώσω; σου έχω δώσει ήδη πολλά. φύγε πάρε εκατό εύρο για τη βενζίνη και φύγε. Δεν έχεις λόγο να ξανά έρθεις.
• Δεν τα θέλω τα λεφτά δεν είμαι επαίτης.
• Είσαι κάτι πολύ χειρότερο. Δεν έπρεπε να σε πιστέψω.
Πλέον δεν είχα που να μείνω. Έπρεπε να πουλήσω το αμάξι. Η όχι, πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος. Θα πήγαινα στα χωριό του πατέρα μου και δη στο πατρικό σπίτι. Κλειδιά δεν είχα όμως το σπίτι ήταν ακατοίκητο άρα δεν υπήρχε κάποιος να με ελέγξει. Λίγο πριν παω όμως έστειλα ένα γράμμα σε κάποιους όπου τα λόγια μου μπορούσε να τους συγκινήσει.

Την μέρα που θα διαβάζεις αυτό το γράμμα εγώ δεν θα ζω. Αν με αγάπησες έστω και για μια στιγμή έλα στο χωριό στην Ηλεία να πάρεις το άψυχο κορμί μου. Έχω αποφασίσει να μείνω στο δωμάτιο αυτό περιμένοντας να έρθεις να με θάψεις. Αν δεν έρθεις σημαίνει ότι η επιλογή του θανάτου ήταν η μόνη λύση. Αλλιώς, δηλαδή έτσι και έρθεις θα αποδειχθεί ότι ο θάνατος μου ήταν η μεγαλύτερη μου τρελά.

ΣΤΑΘΗΣ

Εγώ όμως δεν είχα σκοπό να βάλω τέλος στη ζωή μου. Σκοπός μου ήταν να τις περιμένω στο δωμάτιο έχοντας κοντά μου μόνο νερό. Σε περίπτωση που με πούλαγαν και αυτές, θα πέθαινα από ασιτία. Εκτός και αν έρθουν και με σώσουν. Όμως οι μέρες περνούσαν. Το κρύο ανυπόφορο τα γενιά μου είχαν μεγαλώσει τόσο θαρρείς πως στο δωμάτιο έμενε παπάς. Το στομάχι πόναγε ,εγώ κρύωνα.

Ώσπου κάποια μέρα ήρθε κάποιος που δεν περίμενα να ερχόταν ποτέ. Ήταν ο Μιχάλης. Μόλις τον είδα ξαφνιάστηκα αλλά παρέμεινα αμίλητος γιατί δεν είχα τη δύναμη να μιλήσω καθώς ήμουν σε άθλια κατάσταση. Εκείνος πήγε στο αμάξι του έφερε κάτι να φαω και άρχισε να μου μιλάει.
• δεν έπρεπε να έρθω
• από άλλον περίμενα να έρθει.
• Δεν ήθελαν να έρθουν
• Δεν ήθελαν;
• Όχι δεν σε πίστευαν
• Και εσύ γιατί ήρθες;
• Θεωρούσα ξεφτίλα να μην έρθει κάποιος από την οικογένεια να μάθει.
• Χάρηκες που με είδες σε αυτό το χαλί; ε;
• Δεν μπορώ να πω ότι το θέαμα αυτό με γεμίζει ως άνθρωπο.
• Και τι θα κανείς τώρα μετά από όλα αυτά.
• Δεν ξέρω, ειλικρινά δεν ξέρω.
• Φύγε, άσε με να πεθάνω όπως έγραψα στο γράμμα. Αυτό μόνο μου αξίζει. Πήγαινε να ζήσεις με την οικογένεια σου και το παιδί σου.
• Δεν υπάρχει παιδί.
• Έκανε έκτρωση;
• Όχι τη μέρα που ήρθες να την δεις ταράχτηκε. Το βράδυ που πέσαμε για ύπνο πόναγε όλο το κορμί της. Απέβαλε.
• Τα έχω κάνει τελείως χαλιά. Φύγε. Αλλά προτού φύγεις θέλω να σου πω κάτι δεν το έχω πει σε κανέναν άλλο.
• Τι είναι;
• Τον πατέρα μου εγώ τον σκότωσα. Έπαθε ανακοπή όταν έμαθε ότι ήμουν ερωτευμένος με την Αλεξία. Για αυτό σου λεω μετά το πατέρα μου σκότωσα και το ανίψι μου. Δεν μου αξίζει να ζω. Φύγε.
• Ίσως άτομα σαν κι εσένα να μην πρέπει να ζουν. Αντίο.

Έφυγε και εκείνος και έμεινα πάλι μόνος στη φυλακή που διάλεξα να πεθάνω. Εδώ μόνος μακριά από κανέναν. Λίγες ώρες όμως πριν χάσω και την τελευταία ελπίδα που είχα να έρθουν εμφανίστηκε η αδερφή μου

• πες μου ότι ήρθες να με σώσεις
• όχι δεν ήρθα για αυτό
• πες μου ότι με συχωρέσεις
• ζητάς και οίκτο;
• πες μου κάτι που θα μου δώσει ελπίδα
• σου είπα για άλλο λόγο ήρθα.
• Για ποιο λόγο;
• Να σου πω ότι το μαγαζί γράφτηκε στο όνομα μου.
• Με δουλεύεις εγώ ψυχορραγώ και εσύ μου λες για γαμημένα λεφτά.
• Δεν με ενδιαφέρει τι θες να κανείς ,εμένα με ενδιαφέρει ι θα γίνει με το μαγαζί αν θα το ξανά ανοίξω
• Άσε με δεν έχω δυνάμεις μην με προκαλείς να σε σκοτώσω όπως εμένα με σκοτώνουν τα λόγια σου.
• Σκότωσε. Σκότωσες τον πατέρα μας σκότωσες το παιδί μου σκότωσε και εμένα δεν είναι δύσκολο το έχεις ξανακάνει.
• Γιατί και εσύ να με πληγώνεις έτσι. Αφού είσαι ερωτευμένη μαζί μου.
• Γιατί θες να πιστεύεις πράγματα που δεν ισχύουν. Εσύ ούτε φίλους έχεις ούτε συναισθήματα.
• έξω ΕΞΩ
• εγώ θα φύγω οι τύψεις σου όμως ποτέ.

Αυτό ήταν έφυγε και εκείνη αποτελειώνοντας με. Σηκώθηκα να βγω να δω το φεγγάρι. Όμως τα ποδιά μου δεν με βαστούσαν. Τα αποθέματα νερού που είχα μόλις είχαν τελειώσει. Με τα χίλια ζόρια κατάφερα να βγω έξω. Είχε πανσέληνο. Ρομαντική για τους ερωτευμένους αλλά μαρτυρική για μένα. Το ένιωθα μέσα μου ίσως αύριο να μην ξυπνήσω. Ήμουν σαν το σκυλί που τρωει το δηλητήριο. είχα φανταστεί το θάνατο μου όπως το θάνατο του σκυλιού που είχα στην Αγγλία. Έτσι και εγώ θα τεντώσω το σώμα μου και τέλος. Αφήνω τη τελευταία μου πνοή. Δεν είχα δει ποτέ μου άνθρωπο νεκρό. Με τρόμαζε η ιδέα του θανάτου μου αλλά είχα συμβιβαστεί.
• τι υπέροχο φεγγάρι, η τελευταία εικόνα που θα έβλεπα.
• Εδώ θα πεθάνω παρέα στο φεγγάρι.

Το πώς τελικά έζησα από εκεί ούτε που το κατάλαβα. Ξύπνησα σε ένα νοσοκομείο. Περίεργο βλέποντας ασθενής δίπλα μου, κακομοιριασμένα πρόσωπα. πίστεψα ότι είχα βρεθεί στη κόλαση.
• Καλημέρα ξυπνήσατε;
• Ποιος είσαι εσύ;
• Ο γιατρός
• Ποιος γιατρός;
• Σας έφεραν εδώ.
• Ποιος;
• Δεν ξέρω ίσως ένας άγγελος ναι ο φύλακας άγγελος σας
• Μα ξέρετε γιατρέ;
• Θα μου τα πείτε εν καιρό θα κάτσετε κάποιες μέρες εδώ γιατί δεν είστε σε καλή φυσική κατάσταση. Το βραδάκι θα τα πούμε ηρεμήστε τώρα και μην βγάλετε τον όρο.

Πάλι μόνος. Πάλι με άφησαν μόνο να βουρλίζομαι με τις ιδέες μου. Τώρα πως θα μπορούσα να ξανά τολμήσω να περάσω αυτό που πέρασα. Τώρα πως θα μπόρεσα να μάθω ποιος θέλησε εγώ να σωθώ. Τώρα εγώ τι έπρεπε να κάνω τώρα ποιος θα φροντίσει τα διαδικαστικά του νοσοκομείου. Γαμημένα ερωτήματα που για να απαντηθούν πρέπει να περιμένω να βραδιάσει.

Ώσπου το βραδάκι
• γιατρέ τι συμβαίνει;
• Σα βρήκαμε σε ένα χωριό έτοιμο να πεθάνατε.
• Και γιατί δεν με αφήσατε;
• Μα τι λετε;
• Ποιος σας ειδοποίησε;
• Ήρθε μια κοπέλα. Μια μαυρομάλλα ψιλή με μια μαύρη μπλούζα.
Με χαροποίησε ιδιαίτερα. Ήταν η αδερφή μου έστω και στο τέλος φάνηκε να βοηθάει. Ένιωσα ότι έπρεπε να τρέξω σε εκείνη που απέδειξε ότι με αγαπάει.
• γιατρέ ποτέ παίρνω εξιτήριο
• σε μια εβδομάδα και βαλε.
• Θα αρχίσει ε;
• Ε φυσικά πόσες μέρες έχετε να φατε;
• Από 20 Απριλίου.
• Ορίστε κοντεύετε να κλείσετε μήνα ,δεν μπορώ να σας αφήσω πριν πάρετε κιλά.
• Καλώς.
• Πως σας λενε; τριαντάφυλλου;
• Ναι
• Το έλεγε η ταυτότητα σας. Αλλά μήπως ύπαρχοι κάποιος συγγενής σας για κάτι βιβλιάρια ασθένειας για να βοηθήσει τη κατάσταση.
• Δεν μπορεί να βοηθήσει η κοπελιά που με έσωσε;
• Η κοπελιά χάθηκε.
• Χάθηκε;
• Ναι. Έδωσε τη πληροφορία και έφυγε
• Δεν έχω συγγενής
- τι παει να πει αυτό;
• Αυτό θα πει ότι δεν έχω συγγενής. Δεν έχω φίλους. Ότι έχω το βρήκατε στο χωριό. Αυτή η προσωπική μου περιούσια, συναισθηματική και υλικοί.
• Και τώρα τι πρέπει να συμβεί;
• Γιατρέ κάνε το καθήκον σου όπως εσύ το αντιλαμβάνεσαι. Εγώ συγγενής ή φίλους να καλέσω δεν έχω.
• Καλώς. Αρκεί να μας βοηθήσετε και εσείς γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε. Καληνύχτα.
• Καληνύχτα γιατρέ και ευχαριστώ.

Την επόμενη μέρα είχα κάνει παρέα με τους άλλους που ήταν δίπλα μου. Ο Βασίλης και η Μυρτώ. Ο Βασίλης είχε καταπιεί ένα κουτάλι ενώ η Μυρτώ, μια νεότατη ξανθόμαλλα κοπελιά, είχε πάθει τροφική δηλητηρίαση. Από εκείνους μάθαινα τα νέα και διάβαζα εφημερίδες. Ευτυχώς στάθηκα τυχερός και οι δέκα μέρες παραμονής μου στο νοσοκομείο πέρασαν ευχάριστα. Κατάφερα να ηρεμήσω, να σκεφτώ καλύτερα, να κάνω τους πρώτους φίλους
• τριαντάφυλλου αύριο παίρνετε εξιτήριο. Αν έρθουν να σας πάρουν να τους ειδοποιήσετε τώρα
• αφού σας είπα φίλους δεν έχω θα φύγω μόνος.

Η αλλά μέρα ήταν πάλι το ραντεβού μου με την καθημερινότητα. Είχα πάνω μου πενήντα εύρο, αρκετά για να πάρω το λεωφορείο να γυρίσω στο σπίτι μου. Φτάνοντας είδα μια γειτονία όπως την είχα αφήσει. Διάφορα μια το μαγαζί. Κατάστημα παπουτσιών. Δεν άντεξα στο πειρασμό και μπήκα. Εκεί
• για σου Αλέξιο.
• Ζεις εσύ;
• Ζω χάρις σε εσένα που κάλεσες ασθενοφόρο.
• Ζεις γιατί έτσι έπρεπε.
• Έπρεπε σωστά το θέτεις, έπρεπε για να ζήσουμε μαζί
• Ακόμα και τώρα τον εαυτό σου σκέφτεσαι;
• Το παρελθόν έχει περάσει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό ας κοιτάμε μπροστά.
• Μπροστά;
• Ναι μπροστά και εγώ κάποτε ήθελα να πεθάνω. Όμως αυτό είναι παρελθόν. Τώρα εγώ να ζήσω θέλω.

- Φαντάζομαι ότι από το σπίτι δεν πέρασες.
- Ναι ούτως η άλλως δεν έχω κλειδιά αλλά θα χτυπήσω το κουδούνι.
• Λείπει ο Μιχάλης.
• Μενετέ με τη μαμά καλό αυτό να της κάνετε και παρέα.
• Δεν τα έμαθες ε πέθαινε και η μαμά.
• Πέθανε;
• Ναι ήπιε ένα κουτί ηρεμιστικά. Δίπλα είχε αφήσει ένα σημείωμα που έλεγε <πείτε μου ένα λόγο να ζω. Το ξέρω δεν υπάρχει κανένας λόγος. Αντίο. >
• Σοβαρολογείς;
• Δεν κάνουμε πλάκα με αυτά. Όταν επέστρεψες η οικογένεια είχε πάντα μέλη. Στη πορεία έγιναν τέσσερα και τώρα είμαστε τρία. Εγώ εσύ και ο Μιχάλης. Αν πέθαινες θα γινόμασταν δυο αλλά δεν θα βγάλω μόνο εγώ το φορτίο. Για αυτό και κάλεσα ασθενοφόρο. Γιατί ο θάνατος σου δεν θα σε έκανε να πονέσεις όπως πόνεσα κι εγώ. Και εγώ θέλω το σώμα σου να έχει τρεις σφαίρες αιωνίως μέχρι να πεθάνεις τρεις θανάτους και όχι έναν.
• Δικαιολογίες. Κάλεσες ασθενοφόρο γιατί ήμουν ο μόνος που κατάφερα να σε κάνω γυναίκα.
• Είσαι ανεπιθύμητος. Φύγε. Και πρόσεχε μην τολμήσεις και ξανά μπλεχθείς στις υποθέσεις μου γιατί είσαι ικανός να κανείς την οικογένεια διμελή.
• Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Δεν ευθύνομαι μόνο εγώ. Θυμάσαι όταν επιστρέψαμε από Σαντορίνη που μου είπες καλύτερα ψεύτης παρά αιμομίχτης. Αν είχες πει το ναι τότε, όλα θα ήταν διαφορετικά. Πήγες κόντρα σε αυτό που προστάζει το συναίσθημα και τιμωρήθηκες από το θεό.
• Το θεό μην τον βάζεις στο στόμα σου. Ο θεός δεν έχει καμία δουλεία στις βρομώ υποθέσεις σου.
• Αφού με συγχώρεσες εσύ, που κάλεσες ασθενοφόρο, με συγχώρεσε και ο θεός που είναι πιο σπλαχνικός από όλους. Εσένα ο θεός σε τιμωρεί. Το μαγαζί έπρεπε να ήταν γεμάτο από κόσμο και όση ορά μιλάμε δεν έχει μπει κανένας. Εγώ έχω τις πλάτες του θεού. Εγώ έπρεπε να έχω πεθάνει τουλάχιστον δυο φορές από την ώρα που ήρθα στην Ελλάδα. Αλλά βλέπεις εγώ ζω και περπατάω. Ενώ εσύ κλαις τη μοίρα σου.
• Αφού είσαι τυχερός φύγε δεν έχεις λεφτά πάνω σου είμαι σίγουρη. Φύγε και πήγαινε να ζήσεις, δεν θα μπορέσεις να ορθοποδήσεις στα παγκάκια θα τριγυρνάς. Φύγε και μην προκαλείς το θεό γιατί και εκείνος ξέρει τι έχεις κάνει στη ζωή σου και γιατί εκείνος είναι με τους καλούς και εσύ μόνο καλός δεν είσαι. Φύγε και φρόντισε να νιώσεις τύψεις για να μην νιώθεις πόνο όταν πεθάνεις. Φύγε πήγαινε να εξομολογηθείς μήπως και λυτρωθείς.
• Δεν έχω να εξομολογηθώ για πράγματα που φταιτε εσείς. Δεν φαω εγώ επειδή εσύ και οι γονείς σου είναι αδύνατου χαρακτήρας.
• Σε παρακαλώ να μην σε ξαναδώ μπροστά μου.
• Τα κλειδιά θέλω τα κλειδιά του σπιτιού.
• Αποκλείεται.
• Τίποτε δεν αποκλείεται. Θα παμε μαζί θα πετάξουμε τα πράγματα του Μιχάλη έξω και θα μείνουμε μαζί.
• Είσαι τρελός.
• Είμαι πολύ λογικός παραδέξου το ότι ενδομύχως και εσύ το επιθυμείς.
• Εγώ με σένα ούτε πυρετό δεν θέλω να έχω.
• Πρόσεχε ο κύκλος αίματος θα συνεχιστεί έτσι και δεν με ακολουθήσεις.
• Απειλείς;
• Αφού αλλιώς δεν καταλαβαίνεις. Η απειλή δεν είμαι εγώ αλλά ο δικός σου μικρόκοσμος. Γιατί καταπιέζεις τη σεξουαλικότητα σου;
• Δεν καταπιέζω τίποτε. Εγώ και ο Μιχάλης θα φύγουμε από εκεί να μείνει η αφεντιά σου για να μην νομίζεις ότι εξαρτιόμαστε από εσένα. Γιατί εγώ δεν σε χρειάζομαι πλέον. Εγώ θέλω να ζήσω μακριά σου
• Άδικος κόπος αφού μαζί θα καταλήξουμε. Μαθέ από τα λάθη σου.
• Να έρθεις τα απόγευμα να πάρεις τα κλειδιά. Εμείς οι δυο τελειώσαμε.
- Θα έρθω το απόγευμα όπως μου είπες αλλά θα έρθω να πάρω εσένα και όχι τα κλειδιά. Θα έρθω να σε σώσω.

Το είχα αποφασίσει, κάπου έπρεπε να μπει ένα τέλος και θα το έβαζα εγώ αφού οι άλλοι δείλιαζαν. Και έτσι το απόγευμα ξαναπήγα
• ήρθα
• ορίστε τα κλειδιά σου.
• Θα έρθεις μαζί μου.
• Φύγε
• είπα θα έρθεις μαζί μου. Απόψε αυτοσχεδιάζουμε.
• Λάθος απόψε σε αποχαιρετώ για πάντα.
• Κλείσε το μαγαζί.
• Το μαγαζί θα κλείσει σε δυο ώρες.
• ΕΙΠΑ Κλείσε το μαγαζί και βγάλε τη μπλούζα σου.
• ΦΥΓΕ
• Καλώς θα κλείσω εγώ την πόρτα.
• Τι έχεις σκοπό να κανείς;
• Θα το δεις.
Κλείνοντας τη πόρτα εκείνη άρχισε να ουρλιάζει για αυτό και της έκλεισα το στόμα. Μετά άρχιζα να βγάζω τα ρούχα τα δικά μου και εκείνης. Μέχρι που μπήκε από την αποθήκη ο Μιχάλης. Μόλις τον είδα τρόμαξα. Κρατούσε ένα μαχαίρι το οποίο πλησίαζε το στερνό μου. Ευτυχώς είχα καλά αντανακλαστικά.

Μετά δέκα λεπτά το θέαμα είχε σοκάρει την Αλέξια. Ένας Μιχάλης νεκρός βουτηγμένος στα αίματα και εκείνη να θέλει να ουρλιάξει και να μην μπορεί.
• τσουλά μου την είχες στημένη ε; θα σε λιώσω.
Άρχισα και εγώ να βγάζω τα ζωώδη ένστικτα μου. Εκείνη να μην θέλει καθόλου αλλά εγώ επί περίπου δυο ώρες την είχα κακοποιήσει ψυχικά σωματικά και σεξουαλικά. Είχε πάθει τεράστιο σοκ. Εγώ βγαίνοντας βούτηξα ότι είχε το ταμείο και έφυγα προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά από δυο μέρες είχα συλληφθεί και οι κατηγόριες βαρύτατες.



Και φτάνουμε στο σήμερα. Σήμερα Μετά από δυο χρόνια κράτησης απολογούμαι σε δέκα λεπτά. Θα ξαναέρθω όμως θα έρθω να γράψω τα λόγια της καταθέσεις όπως θα τα πάρω από τα πρακτικά και θα σε αποχαιρετήσω χαρτί μου. Χαρτί που μου κράτησες συντροφιά για να πω τον πόνο μου.

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ.

Κύριοι ένορκοι κύριοι δικαστές. Δεν έχω σκοπό να μιλήσω με γρίφους και αλλά τέτοια. Εγώ φταιω για όλα. Είμαι ηθικός αυτουργός σε τρεις φόνους. Των γονιών μου και του ανιψιού μου. Επίσης εγώ σκότωσα το Μιχάλη και βίασα την αδερφή μου. Είχα πιστέψει ότι ήμουν ο θεός ο ίδιος.
Σφάλμα μου, μετανιώνω αλλά δεν θέλω ελαφρυντικά. Η ποινή μου είναι εις θάνατον, και αν δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να την επιβάλει μπορώ εγώ. Είμαι ζώο δεν μου αξίζει η λέξη άνθρωπος και το ξέρω. Κύριε δικάστε έχω περάσει πολλά. Η ζωή μου είναι βίος και πολιτεία και έχω καταλάβει ότι άτομα σαν και εμένα δεν πρέπει να ζουν. θέλω να πω όμως ότι μόνο το φόνο του Μιχάλη επεδίωξα και αυτόν εν βρασμό ψυχής. Αυτά έχω να πω δεν πρόκειται να απαντήσω σε καμία ερώτηση. Θα μαιευθούν όλα εν τω χρόνο. Τελiώnoντας θέλω να ζητήσω συγνώμη στην αδερφή μου που της έδωσα τόσο πόνο. Σε αγαπάω

Έτσι γύρισα και εγώ πίσω στο κελί μου και στις κόλες μου να δώσω την τελευταία πράξη του έργου. Δεν πρόκειται να μάθω ποτέ αν με αγάπησες ποτέ δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβω πως φτάσαμε εδώ.
• κρατούμενε έχεις επισκεπτήριο. Θα είμαι έξω πρόσεχε τι θα κανείς. Αν ακούσω φωνές θα μπουκάρω.
Επισκέπτης ήταν η αδερφή μου.
• πέρασαν δυο χρόνια από τότε που μπήκα μέσα και έρχεσαι πρώτη φορά να με δεις. Για ποιο λόγο;
• για να δω αν έχεις αλλάξει καθόλου.
• Ήρθες την καλύτερη στιγμή.
• Γιατί;
• Ετοιμάζομαι να δώσω ένα τέλος.
• Σταματά να μιλάς με γρίφους.
• Ετοιμάζομαι να αυτοκτονήσω.
• Α
• Σιωπή. Έχεις τη μοναδική ευκαιρία να με σκοτώσεις. Εγώ σήμερα πεθαίνω τώρα είναι στο χέρι σου αν θα το κανείς εσύ.
• Δεν ξέρω θέλω πολύ αλλά φοβάμαι.
• Πάντα φοβόσουν. Πάρε το μαχαίρι αυτό που κατάφερα να αλιεύσω και σκότωσε με. Μόνο σε παρακαλώ μαχαίρωσε με μια φορά και άρχισε να με φιλάς άρχισε να γδύνεσαι θέλω να πεθαίνω κεφάτος. Πάρε και αυτό το βιβλίο και φύλαξε το γράψε στην ιστορία μας τα κενά που άφησα χρησιμοποίησε τον ίδιο τρόπο γραφής για το τέλος μου και μετά κάνε ότι θες.

Έτσι σκοτώθηκα εκείνη μου έκανε το χατίρι και με άφησε να πεθάνω από τα χέρια της.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΙΝΩ

Υστερόγραφο σε οποίον πάρει στα χέρια του αυτό το ημερολόγιο. Είμαι η αδερφή του η Αλεξία και καταγράφω και το δικό μου τέλος. Και εγώ μπήκα φυλακή για φόνο και εγώ αυτοκτονώ. Μην έρθει κανείς στη κηδεία μου όπως δεν ήρθε σε αυτή του Στάθη. Παρακαλώ πολύ να δημοσιεύει το βιβλίο αυτό του αδερφού έτσι για να θυμάται κάποιος ότι εγώ ο πατέρας μου η μητέρα μου ο Μιχάλης και ο αδερφός μου περάσαμε κάποτε από αυτό το πλανήτη.

ΑΝΤΙΟ

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΕΘΑΙΝΩ